Vilafamés: Detingut per furtar i estafar quasi 17.000 euros usurpant la identitat d'un veí de Vilafamés


 
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 27-01-2021
 

La Guàrdia Civil de Vilafamés ha detingut a un home de 23 anys per la seua presumpta participació en dos delictes de furt, estafa bancària, usurpació d'identitat i falsedat documental aconseguint un valor de 16.900 euros.
Els delictes haurien sigut comesos a Vilafamés, tenint com a víctima un veí de la localitat, la denúncia de la qual per la sostracció de 1.600 euros en un primer moment i en una segona ocasió d'una renyonera amb 300 euros, a més documentació personal i diverses targetes bancàries, va donar pas durant el mes de gener a l'inici de les investigacions.
En el moment de la denúncia, el perjudicat va rebre un avís de la seua sucursal bancària informant de la retirada de 15.000 euros en efectiu, que va ser clau durant el transcurs de la investigació.
Fruit de les posteriors perquisicions investigatives la Guàrdia Civil va poder esbrinar que el presumpte autor havia adquirit amb els diners sostrets un vehicle, i amb la documentació havia intentat realitzar diverses compres per Internet.

els agents investigadors, es va acreditar la identificació del presumpte autor dels fets, sent un extreballador de l'empresa del denunciant que s'havia servit de la documentació obtinguda amb el furt de la renyonera per a suplantar la identitat del damnificat i retirar els diners en efectiu de l'entitat bancària.
La Guàrdia Civil finalment va aconseguir localitzar i detindre al presumpte autor de l'il·lícit atribuint-li dos suposats delictes de furt, estafa bancària, usurpació d'identitat i falsedat documental, confiscant-se a més el vehicle que havia comprat amb el capital sostret, així com part dels diners recuperats de la comissió del fet delictiu.
L'actuació va ser realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de la Vilafamés.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana