Vilafamés: 'Vilafamés 1900' es prepara per a rebre visitants este cap de setmana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/4/204597_129393/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/4/204597_129393/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Vilafamés | General | 26-04-2023
'Vilafamés 1900' es prepara per a rebre visitants este cap de setmana

La mostra 'Vilafamés 1900' ja està gairebé llesta per obrir les seves portes. A tan sols uns dies del seu inici, l'aposta feta per a aquesta edició és clara: recrear 40 escenes costumistes de principis del segle XX juntament amb actuacions en directe i personatges quotidians de l'època rondant pel casc antic del municipi.

El recorregut de la mostra inclourà diverses parades gastronòmiques, on es podrà degustar productes típics com 'bunyols' o 'figues albardaes', així com escenes costumistes com la del barber, la recreació de la Guerra de Cuba o una partida de cartes. A més, hi haurà actuacions en directe com les corrides de toros a la plaça de l'església, que es realitzaran a les 12:30 i a les 19:00 hores de cada dia durant el cap de setmana en què es celebra la mostra.

També es recrearan figures històriques com l'alguacil, el sereno, la Guàrdia Civil, el carter o el fuster, a més de teatralitzar, com en edicions anteriors, el casament d'una jove parella a l'ermita de Sant Ramon i a l'Església de la Sang. I per als més petits, aquesta edició recuperarà jocs tradicionals al carrer Diputació, davant del Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerní.

Tot això gràcies a l'associacionisme i a la voluntat veïnal, ja que cada una de les parades, actuacions i representacions en directe que es realitzaran al llarg del cap de setmana estaran protagonitzades per veïns i veïnes de Vilafamés.

En definitiva, una mostra que submergeix el visitant en l'ambient d'un poble de principis del segle XX i que es celebrarà des del 29 d'abril fins al 1 de maig al municipi de Vilafamés.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana