Xilxes: Xilxes rep una subvenci de ms de 5.000 euros per recuperar patrimoni de la Guerra Civil.


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 14-08-2019
 

Aquest projecte, impulsat per lexregidor de Comproms Sergi Alejos, ha sigut beneficiari duna ajuda de 5.224,78 euros per tal de poder contribuir al desenvolupament del mateix.

El projecte elaborat i presentat per Alejos quan estava al govern durant la legislatura anterior, ha sigut beneficiari daquest import per poder desenvolupar-se i convertir-se en una realitat.

Entre els diferents objectius daquesta recuperaci patrimonial calen destacar que es tracta de recuperar la part ms important del patrimoni de la Guerra Civil amb el que compta el municipi.

Amb la recuperaci daquest patrimoni, que est protegit per llei, saconseguir crear un recurs cultural i econmic per a Xilxes, ja que podran ser visitades en qualsevol moment de lany.

Concretament es tracta de la recuperaci de tres bnquers i un tram de trinxera ubicats a la partida de la Comtessa.

Lactuaci inclosa en el projecte, tamb inclou la creaci i senyalitzaci de senders municipals que entrarien a formar part de la xarxa de senders que tamb va ser impulsada mentre Alejos va ser regidor.

A ms de les intervencions fsiques per recuperar aquests bens, aquest mateix inclou una srie de panells informatius i dptics que permetran conixer com est part de la histria ms recent va afectar al nostre poble.

Des de Comproms instem al govern municipal a que el desenvolupe aprofitant el treball fet per lanterior regidor i aquests diners que la Conselleria ha ficat damunt de la taula.

Som conscients que amb la partida que contempla el pressupost municipal no hi haur suficient per fer front a la part que ha daportar lajuntament, per la qual cosa caldr fer una modificaci pressupostria tenint en compte partides que no estiguen compromeses o b accedir a finanament a curt termini.

El propi projecte, ja va ser redactat per a poder revisar alguns dels seus costos ms elevats i estudiar la possibilitat de poder fer les parts que requereixen menys qualificaci amb persones de les borses de treball que gestiona el propi ajuntament, per la qual cosa aquest aspecte, coordinat amb el arqueleg redactor del projecte, podrien ser estudiades.

Comproms per Xilxes, a travs del seu portaveu i exregidor Alejos, ha aconseguit atreure aquest projecte per al municipi de Xilxes, ara depn de la sensibilitat del govern actual per desenvolupar-ho.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana