Xilxes: Xilxes aprova en ple uns pressupostos de carcter social que prioritzen la qualitat dels serveis pblics


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 05-12-2019
 

El ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat el Pressupost Municipal per a l'any 2020 amb els vots en contra del Partit Popular i la no asistencia de Ciudadanos, uns comptes de carcter social que prioritzen la qualitat dels serveis pblics i mostren els resultats de la gesti econmica de l'equip de govern en situar el deute fins a 1.287.75854 euros en 2019, xifra que suposa una reducci del 75% respecte a l'endeutament heretat en 2015.
En concret, els pressupostos ascendeixen a 4.438.000 euros i tenen entre els seus objectius primordials la millora dels serveis municipals, l'educaci i les poltiques socials, ja que contemplen partides econmiques destacades en aquestos mbits.
Un altre dels punts destacats s la superaci de l'obstacle inicial dels 74.000 euros que deixar de percebre el consistori per l'alliberament de l'AP7 en 2020, ja que els comptes s'han pogut quadrar igualment a causa de les poltiques d'estalvi i reducci d'endeutament aplicades. En aquest sentit, sense pujar els impostos a la ciutadania i sense demanar prstecs el deute viu est en un 27,62% i s'han saldat 609.100 euros al llarg del present any 2019.
Aix mateix, els pressupostos tamb reflecteixen el suport a l'activitat i participaci de les associacions locals en preveure inversions per al desenvolupament d'esdeveniments esportius i culturals.
L'alcalde de Xilxes, Jos Martnez, ha explicat que aquest pressupost s l'eina que ens permetr donar resposta a les necessitats de la ciutadania al llarg del 2020. Sn uns comptes reals que prioritzen all que realment importa en el dia a dia de les persones i que demostren que amb una gesti econmica responsable s possible anar sanejant l'Ajuntament i alliberant-lo del deute desmesurat que ens vam trobar en 2015.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana