Xilxes: La Gurdia Civil det a Xilxes a un menor que utilitzava documentaci falsa per a evitar ser sancionat en l'Estat d'Alarma


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195503_121232/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Xilxes | Sucesos | 18-05-2020
La Gurdia Civil det a Xilxes a un menor que utilitzava documentaci falsa per a evitar ser sancionat en l'Estat d'Alarma

Els Gurdies Civils d'Almenara, quan es trobaven prestant servei en prevenci del compliment del Reial decret de l'Estat d'Alarma, el dia 08 de present mes, sobre les 17.30 hores van observar en la localitat de Xilxes, a una persona jove, fumant i assegut en un dels ponts d'aquesta localitat. Els agents van procedir a la seua identificaci, manifestant est que residia a la platja de Xilxes i que havia eixit a fumar un cigar, aportant de manera verbal unes dades identificatives i corresponents a una persona menor d'edat. Aquesta persona no incomplia cap de les prohibicions que especifica el Reial decret de l'Estat d'Alarma.
El dia 10 de maig, sobre les 18.00 hores, els mateixos components de la Gurdia Civil, prestant servei en la citada localitat, van identificar a un grup compost per set joves que es trobaven realitzat un descans desprs d'un partit de futbol.
A la conducta a la identificaci d'aquests, va destacar que quan se'l va informar a un d'ells que anava a ser proposat per a sanci per l'incompliment de les mesures adoptades en l'Estat d'Alarma, es va identificar aportant una fotografia en el seu telfon mbil amb un D.N.I.
Els agents van observar que aquesta persona era la mateixa que havia sigut identificada dos dies abans fumant en el pont de Xilxes, no coincidint les dades aportades en totes dues ocasions.
Davant tal circumstncia i desprs de realitzar les pertinents comprovacions i gestions, es va poder esbrinar la vertadera identitat del menor, qui va suplantar les dades de filiaci d'un altre home de la mateixa edat per d'una altra localitat per a evitar ser sancionat i continuar saltant-se el confinament sense ser reconegut.
Desprs de la realitzaci de perquisicions i indagacions, la Gurdia Civil va localitzar a la persona que el seu D.N.I era utilitzat pel menor anteriorment citat, qui desprs de tindre coneixement de la suplantaci de la seua identitat, va anar a interposar la corresponent denncia.
Per tot aix, es va procedir a la detenci d'un home, menor d'edat, com a suposat autor d'un delicte d'usurpaci d'estat civil i va ser proposat per a sanci administrativa per l'incompliment de l'Estat d'Alarma.
Les diligncies instrudes han sigut remeses a la Fiscalia de Menors de Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana