Xilxes: Xilxes recicla prop de 600 litres d'oli vegetal domstic durant l'any 2020


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 19-01-2021
 

L'Ajuntament de Xilxes ha reciclat un total de 599 litres d'oli vegetal usat en la cuina durant el 2020, una xifra que correspon a la recollida d'aquest lquid en els contenidors installats en quatre punts de la poblaci i el districte martim.
El balan confirma un creixent s d'aquests contenidors per part de vens i venes de la poblaci, reflectint un augment dels litres recollits any rere any des del 2017. Concretament, l'any 2017 es van recollir 492 litres d'oli i la xifra ha incrementat fins a 599 litres en 2020.
Aix mateix, el cmput demostra la responsabilitat mediambiental de la ciutadania que evita que aquest residu s'aboque en la xarxa de sanejament per a transformar-lo en biodisel. A ms, els resultats assenyalen que els contenidors de la Plaa El Jard i el CEIP Llus Vives sn els ms utilitzats, encara que els dos punts del districte martim augmenten el seu s els mesos de maig i juny. Tamb destaquen els resultats que l'estudi mostra el mes de mar, que coincidint amb el confinament domiciliari per la COVID-19 es van recollir 0 litres.
Cal recordar que, per al correcte s d'aquest servei, l'oli ha d'emmagatzemar-se en una ampolla de plstic i dipositar-la en els punts habilitats quan el lquid s'haja refredat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana