Xilxes: Tania Baos destaca la importncia esportiva i turstica de la TriXilxes2021 per a la comarca de la Plana Baixa


 
La Plana al Dia | Xilxes | General | 04-05-2021
 

La diputada d'Esports, Tania Baos, ha presidit al pati de Les Aules la presentaci de TriXilxes2021, una prova de triatl de l'alt nivell que se celebrar diumenge que ve 9 de maig. Compta amb 360 inscrits, que en la seua majoria procedeixen de diferents llocs de la pennsula ibrica, encara que una desena d'ells vindran de pasos com Frana, Holanda, Litunia i Anglaterra. En l'acte de Les Aules tamb han sigut presents el director de la carrera, Vicente Marqus, i l'alcalde de Xilxes, Jos Martnez.

TriXilxes s una prova nascuda en 2015, organitzada pel Club Trilavall de la Vall d'Uix, en la qual els atletes han d'afrontar un tram de 1.500 metres de nataci, un altre de 60 quilmetres de ciclisme i un tercer de 15 quilmetres de carrera a peu. En la prova amb bicicleta els corredors no poden anar a roda de cap altre participant.

s un certamen amb molt de nivell en el qual destaquen atletes com Sara Prez Sala, que possiblement participar en els jocs olmpics de Tquio; el campi del mn sub-23 en 2019, Roberto Snchez, o el campi d'Espanya en diverses distncies de triatl, Cesc Godoy.

s la sisena edici del Triatl de Xilxes, que comenar a les huit del mat del prxim diumenge a la platja de El Cerezo i que, segons ha destacat la diputada Baos, s un dels esdeveniments que anualment dna suport a la Diputaci de Castell.

La responsable de l'rea de l'Esports ha manifestat que "desprs de la suspensi de l'any passat per la pandmia, s un plaer que, malgrat tot, hi haja persones que es llancen a organitzar aquest tipus de proves que, per a comarques com les de la Plana Baixa, i especialment per a la poblaci de Xilxes, suposen tot un atractiu esportiu i turstic". Tamb s'ha referit a la importncia dels participants d'enguany que, "la presncia dels quals, sens dubte, contribuir a donar renom a la prova".

Baos ha donat les grcies al club organitzador i ha valorat la duresa d'aquesta modalitat que uneix tres esports en un, la qual cosa suposa que s necessari entrenar duro en les tres disciplines"

Per part seua, el director de la carrera, Vicente Marqus, s'ha referit a l'xit de participaci d'enguany, assenyalant que les inscripcions s'han esgotat a 360 seguint un estricte protocol Covid que se seguir rigorosament.

En similars termes s'ha pronunciat l'alcalde de la localitat, Jos Martnez, qui ha explicat que "a part de condicionar la platja com tots els anys per a facilitar entrades i eixides, en la present edici ha sigut necessari incrementar les mesures de seguretat i la vigilncia en tot el recorregut que, a ms, enguany any s ms ampli que en altres ocasions".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana