Alt Millars: Habiliten nou dipòsit d'aigua a Montán per a l'extinció d'incendis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/224860_142340/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 22-03-2024
Habiliten nou dipòsit d'aigua a Montán per a l'extinció d'incendis

L'Ajuntament de Montán i la Generalitat han col·laborat per habilitar un nou dipòsit d'aigua per a la prevenció i extinció d'incendis. Aquesta instal·lació, en la qual han invertit 127.000 euros, servirà per a millorar la resposta davant de qualsevol incendi que puga sorgir tant en el municipi com en el seu entorn de l'Alt Mijares.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, i el director general d'Emergències, Francisco Aparici, han visitat aquest dijous aquestes instal·lacions junt amb l'alcalde de Montán, Sergio Fornas. Es tracta d'una inversió que era molt necessària per garantir el millor abastiment d'aigua possible per als serveis d'Emergències tant de la Generalitat com del propi Consorci Provincial de Bombers, que són els que solen actuar quan hi ha algun incendi a la zona.

Sergio Fornas ha assegurat que 'l'any passat ja vam comprovar, desgraciadament, que el perill d'incendi en el nostre poble i en la nostra comarca és molt real a causa de la natura que ens envolta. La nostra riquesa natural implica, alhora, un risc molt alt per al nostre entorn, especialment en anys secs, com l'actual. Per això és important posar tots els mitjans al nostre abast tant per prevenir els incendis com per combatre'ls, alguna cosa que ha fet la Generalitat, a qui vull agrair la seua sensibilitat a l'hora d'emprar aquesta infraestructura a Montán'.

L'Ajuntament de Montán està treballant per garantir la millor resposta en cas d'incendis forestals, realitzant tasques preventives i de sensibilització. Recentment, es va dur a terme una acció de reforestació en col·laboració amb l'escola del municipi i el Centre per a la Investigació i l'Experimentació Forestal d'El Toro, on es van plantar espècies resistents al foc per millorar l'entorn i prevenir incendis.

L'alcalde, Sergio Fornas, va plantejar aquesta acció com un projecte d'educació mediambiental per als xiquets de la comunitat educativa de Montán, buscant sensibilitzar sobre la importància de la sostenibilitat. L'objectiu és fer de Montán un espai més verd i mediambientalment sostenible.

En resum, el nou dipòsit d'aigua s'uneix a les accions que s'estan duent a terme a Montán per prevenir i controlar incendis forestals, involucrant la comunitat educativa en iniciatives de reforestació i sensibilització mediambiental.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana