Baix Maestrat: Compromís: El Govern demora sense data l'actuació per previndre inundacions a la Rambla d'Alcalà de Xivert


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2017/4/156232_89727/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 11-04-2017
Compromís: El Govern demora sense data l'actuació per previndre inundacions a la Rambla d'Alcalà de Xivert

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha considerat "una temeritat" que les actuacions en rius i rieres s'estiguen demorant en la seua execució, uns projectes que estaven redactats, informats i l'actuació era imminent o urgent.

El senador ha lamentat així la resposta del Govern en la que indiquen que
d'acord amb el Reial Decret 903/2010 d'avaluació i gestió de riscos d'inundació, les mesures estructurals que impliquen intervencions físiques com ara canalitzacions, dics o motes, "han de tindre un estudi cost-benefici que les justifiquen".

La resposta és decebedora ja que tampoc preveuen cap termini i es limiten a assenyalar que "en funció de les disponibilitats pressupostàries de l'Administració, s'anirà programant la realització d'estudis". El senador ha lamentat la "desesperant lentitud" amb què el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient està elaborant aquesta metodologia per a la realització d'aquests anàlisi cost/benefici "el que no busca més que dilatar les actuacions en el domini públic i acabar amb problemes que, de vegades, la pròpia administració ha generat amb la construcció de ponts, vies de tren, infraestructures, etcètera".

És el cas de la canalització de la Rambla d'Alcalà, que discorre per aquesta població, Santa Magdalena, Peníscola i Benicarló, que genera tota mena de problemes i perill en els accessos a les poblacions, línia ferroviària, inundacions i perill a les carreteres. Els senadors valencians Carles Mulet i Jordi Navarrete van preguntar al Govern si el 2017 preveien reprendre en els Pressupostos de l'Estat aquest projecte, atenent al potencial perill i problemes generats per les poblacions de la comarca afectades; quins extrems han canviat perquè aquesta actuació haja deixat de ser urgent i prioritària per al Govern d'Espanya o els motius pels quals no es va executar l'obra en el termini anunciat.

L'actuació prevista

La Rambla d'Alcalà de Xivert, al nord de Castelló, afecta en les seues crescudes les infraestructures de la Foia (via fèrria València-Barcelona i la N-340), a més de part de la població, també hipoteca la seguretat en el nucli de Santa Magdalena i l'urbanisme en la seua desembocadura a Benicarló on, a més, impedeix la circulació en diferents carreteres, aïllant la comunicació entre municipis com aquest i Peníscola.

Al març de 2007 Juan José Moragues, president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va anunciar que en un parell d'anys la canalització de la Rambla d'Alcalà estaria executada, finançada a càrrec de la Direcció General de l'Aigua (DGA) i seria "un èxit absolut".

Les obres havien de suposar una actuació mediambiental en la qual no s'anava a formigonar el traçat de la rambla per fer una actuació menys agressiva i més amable i que no creés una ‘cicatriu’ al territori. Després de l'exposició al públic, es va exposar la Declaració d'Impacte Ambiental. Els treballs havien de construir dics de defensa enfront avingudes a la zona urbana de Santa Magdalena i talussos naturalitzats a partir de geocel•les amb hidrosembres en 3,5 quilòmetres a Benicarló per protegir-los d'avingudes extraordinàries, millorant la capacitat hidràulica.

En aquesta localitat també s'anaven a crear dos ponts a la carretera Benicarló-Peníscola i en la Ratlla del Terme a l'alçada del Centre Comercial Costa Azahar. Dels 16,5 milions previstos 10,5 s'havien d’invertir a Benicarló i els altres sis des d'aquesta localitat fins Alcalà de Xivert. La durada de les obres havia de ser de 12 mesos. Tot segueix igual 10 anys després.