Benicassim: Xerrada a Benicàssim vicepresidenta Diputació de València, M. Josep Amigó


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 16-02-2018
 

Compromís es fixa com a principal repte en la Diputació el d’“acabar amb les ajudes a dit” i aconseguir un model “just i objectiu”

La vicepresidenta Maria Josep Amigó explica a diputats i regidors de Compromís com s'ha “revertit el nepotisme que existia a la Diputació de València”

El diputat i regidor de Benicàssim Pau Ferrando va presentar la xerrada ‘De l’espoli a la justícia social’, que va reunir en la casa de la cultura del municipi al grup Compromís en la Diputació i a càrrecs públics de Compromís de la Plana

“El model de Compromís per a les diputacions passa per la justícia i l'objectivitat en el repartiment de les ajudes entre els municipis i per l'eliminació de les subvencions a dit que encara són habituals a la Diputació de Castelló”. Així ho ha manifestat la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, en la xarrada sobre política municipal que, sota el títol ‘De l’espoli a la Justícia Social’, ha reunit a Benicàssim a nombrosos càrrecs públics i orgànics de Compromís en la Plana.

L'acte, presentat pel diputat provincial i edil de Benicàssim, Pau Ferrando, ha comptat amb l'assistència del grup de Compromís de la Diputació de Castelló al complet, així com regidors de la comarca, els quals han coincidit amb Amigó a defensar “la necessitat de cooperació de la Diputació amb altres administracions, principalment amb la Generalitat, per evitar duplicitats de competències, i perquè no estem a la Diputació per a fer oposició al Consell, com fan des de la Diputació d’Alacant i, a voltes, des de la de Castelló”.

En matèria de distribució d'ajudes, Amigó ha subratllat que “per a Compromís és essencial que les corporacions provincials potencien l'autonomia municipal a través de plans no dirigits, que permeten a cada municipi escollir aquelles inversions que considere més importants; també és especialment important eliminar les diferències entre pobles i ciutats, perquè els serveis que reba la ciutadania siguen els mateixos independentment si viuen en un municipi xicotet o en una ciutat més gran, o del color polític de l'ajuntament”.

La dirigent del grup Compromís a la Diputació de València ha significat la importància d'un model de “distribució justa de les ajudes, amb criteris objectius dels recursos, ja que un criteri just aconsegueix que, en el seu conjunt, tots els municipis puguen rebre més diners”. De fet, ha explicat, “a la Diputació de València la quantitat de diners destinats a inversions per municipis va créixer un 50% des del 2014 al 2017”.

Així mateix, Amigó s'ha referit a la lleialtat institucional i a la necessitat de col·laboració amb la Generalitat, “davant de l'enfrontament que promou el PP”. En aquesta línia ha dit que “la col·laboració amb la Generalitat permet que en la Diputació de València s'hagen destinat 17 milions d'euros en tres anys per a crear 500 places en centres socials públics comarcals –centres de dia per a malalts mentals, per a menors, persones amb diversitat funcional…-. Així, “s’han creat les primeres places púbiques en centres socials dels últims 20 anys”. Un altre exemple de col·laboració institucional impulsat des de la Diputació de València ha sigut el Pla de Manteniment d’Escoles, que ha aconseguit que més de 14.000 estudiants s'hagen beneficiat de reformes en les seues escoles per a millorar l'eficiència energètica…”. Per contra, “Compromís va portar aqueixa mateixa proposta de col·laboració a la Diputació de Castelló, però no va prosperar per la negativa del PP”, van recordar Xavi Trenco i Pau Ferrando en la xarrada.
Per concloure, Amigó ha subratllat que “Compromís és coherent amb el que planteja des del Govern i des de l'oposició, per açò el que fem a València des del Govern ho proposem com a model per a Castelló i Alacant, perquè és un model just i perfectament viable”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana