Burriana: Borriana, parada de la ruta 'Camins de el?Ordre de Montesa'


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2018/8/175595_104263/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/8/175595_104263/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 09-08-2018
Borriana, parada de la ruta 'Camins de el?Ordre de Montesa'

Borriana ha sigut el punt final de la segona etapa que realitza el ciclista Jos Chamorro, al costat d'un grup de companys, pel traat denominat ?Camins de l?Ordre de Montesa?. Una iniciativa amb la qual es pretn recrrer i donar a conixer una bona part de les poblacions que van formar part d'aquell senyoriu creat ara fa 700 anys per Jaume II.
Ahir al migdia van arribar a Borriana des de Valncia en la segona de les etapes. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i l'edil de Cultura, Vicent Granel, van rebre als ciclistes en les portes del consistori. Al mateix temps van signar en els mallots en els quals figura el recorregut d'aquest itinerari, i que serveix de cartilla d'encunys en cada parada. D'aquesta manera, Borriana forma part d'aquesta iniciativa que es pretn que l'any que ve estiga establida en els catlegs de rutes ciclistes turstiques.
El principal objectiu d'aquesta iniciativa s recrrer els 300 quilmetres que separen les dues poblacions de Montesa i Sant Mateu, amb l'objectiu de commemorar i recuperar la histria dels pobles implicats en aquesta ordre, i fomentar la ruta turstica entre els ciclistes valencians i visitants. Dnes de Borriana iniciaren dem la tercera etapa fins a Vilafams, d'ac a Coves de Vinrom, per a acabar l'ltim dia a Sant Mateu.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana