Castelló: Focus Pime i Emprenedoria reuneix més de 200 empresaris i professionals per parlar de comunicació empresarial


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 01-12-2023
 

El Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló ha sigut l'amfitrió d'aquesta nova edició de Focus Pyme i Empreniment Comunitat Valenciana, una iniciativa de la Xarxa CEEI CV, amb el finançament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). En aquesta trobada, que ha reunit a més de 200 assistents, empresaris, professionals del sector, mitjans i responsables de RRHH han abordat la comunicació empresarial des de diferents punts de vista. La jornada que ha tingut lloc avui, 1 de desembre, a Font La Reina ha sigut moderada per la presentadora Silvia Jato.

El director de relacions externes del IVACE, Rafael Escamilla, ha participat en la inauguració de la trobada manifestant 'cada any sobrepassa les expectatives per donar respostes a necessitats territorials i empresarials gràcies a la dimensió col·laborativa de l'ecosistema d'empreniment públic-privat de la Comunitat Valenciana'. Per a Escamilla, Focus Pyme i Empreniment 'és un magnífic exemple de l'eficàcia de la col·laboració públic-privada per a la millora i progrés de l'economia i la societat valenciana i que des de la conselleria d'innovació i des de l'IVACE anem a reforçar'. En aquest sentit, ha indicat que durant l'exercici de 2023 i dins de les accions de Focus Pyme i emprendiment, l'Institut ha recolzat la celebració de 20 esdeveniments de dinamització territorial i sectorial en la seua organització han col·laborat més de 200 empreses i entitats i als quals han assistit prop de 2.000 persones.

L'objectiu de la sessió ha sigut analitzar i debatre sobre aquesta temàtica amb la finalitat d'oferir als assistents nous coneixements i eines per a que puguen dur a terme una comunicació efectiva en l'entorn actual. A través de quatre taules rodones, moderades per la presentadora i economista Silvia Jato, els participants han disertat sobre comunicació corporativa; els canals de comunicació; la comunicació interna o la comunicació orientada al client.

En la primera, professionals de diferents mitjans de comunicació han posat damunt la taula les claus per a que qualsevol empresa, emprenedor o startup genere interès mediàtic i com ha de ser aquesta relació amb els periodistes. Els ponents han sigut Estefanía Pastor, redactora cap de València Plaza; Javier Escudero, redactor cap de Revista Emprendedores; Beatriz Aznar, redactora de Disruptores e Innovadores, d'El Español; Ángel Báez, director de Mediterráneo; i David Vázquez, de Business Insider. Els periodistes han destacat la importància dels continguts en els mitjans i en aquest sentit les empreses han de generar continguts interessants però creïbles per a cadascun d'ells de manera 'one to one'.

En la segona taula, s'han abordat els nous canals de comunicació com són els influencers, TikTok, YouTube, IA i Chat GPT. En ella han participat Raúl Soriano, CEO en NextAl; Sergio Bartoll, CEO fundador en Con Acento; Alexis Martínez, co-founder Jajajers; Luis Soldevila, CEO de Brandmanic; i Jorge García, co-founder de Jajajers. Els ponents han conclòs que aquests canals permeten fer campanyes de contingut amb poca inversió i han afirmat que la identificació amb els públics a través del local i del proper és el que millor funciona.

En la tercera, la protagonista ha sigut la comunicació interna. Els ponents Fernando Castellote, HR senior partner i agile people&culture en Fresh People; Patricia Romero, employer branding&internal comms de Sesame en Sesame Labs S.L.; i Benjamín Garcés, CEO de Easygoband World; han explicat com gestionar dins de l'empresa assumptes com la flexibilitat laboral, la felicitat en el treball, la retenció de talent o la deslocalització. A més, han proporcionat eines efectives per generar una comunicació interna eficient.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana