Castelló: Investigadors de l'UJI aconsegueixen mig milió d'euros per a projectes de materials avançats i energies renovables


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221536_139987/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/1/221536_139987/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 24-01-2024
Investigadors de l'UJI aconsegueixen mig milió d'euros per a projectes de materials avançats i energies renovables

Tres grups d'investigació de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló han obtingut prop de mig milió d'euros per a desenvolupar dos projectes en l'àrea de materials avançats i energies renovables. Aquests projectes han sigut finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea-Next Generation EU.

Aquestes subvencions, convocades per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, tenen com a objectiu consolidar l'activitat en l'àrea, recolzar el lideratge científic i fomentar sinergies entre centres d'investigació, empreses i centres tecnològics per a accelerar la innovació i el desenvolupament tecnològic.

Un dels projectes es centra en el desenvolupament de nous materials ceràmics per a electrolits sòlids en bateries de liti. L'objectiu és reduir les emissions de CO2 i el consum d'energia en el procés de sinterització del material, per a afavorir la transició energètica en el sector industrial, especialment en el sector ceràmic de Castelló.

La segona proposta busca optimitzar la producció d'hidrogen verd mitjançant el desenvolupament d'electrocatalitzadors eficients que combine la obtenció de H2 amb reaccions rellevants des d'un punt de vista industrial.

Aquests projectes compten amb el suport de l'Institut de Materials Avançats i del Departament d'Enginyeria Química de la UJI, i s'espera que els resultats obtinguts es transfereixin als sectors industrials, especialment al sector ceràmic.

La producció d'hidrogen a partir d'energies renovables és un dels sistemes més prometedors per a la generació de reserves d'energia i reactius clau per a la indústria química. A més, obri la porta a una economia industrial local i sostenible que pot atraure a la indústria química verda a zones despoblades, amb els efectes transformadors i revitalitzadors que aquest tipus d'activitats comporta.

En resum, aquests projectes d'investigació contribuiran a impulsar la implantació massiva de les energies renovables mitjançant el desenvolupament de materials avançats i l'optimització de la producció d'hidrogen verd, fomentant així la transició energètica i la sostenibilitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana