Castelló: El Ayuntamiento de Castellón implementará una Ordenanza Municipal para regular los Huertos Urbanos


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226333_143396/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-04-2024
El Ayuntamiento de Castellón implementará una Ordenanza Municipal para regular los Huertos Urbanos

El regidor de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible a l'Ajuntament de Castelló, Cristian Ramírez, ha anunciat que l'Ajuntament disposarà per primera vegada, d'una Ordenança Municipal que reguli la cessió i ús dels Horts Urbans municipals. Aquesta decisió s'ha pres amb l'objectiu d'unificar criteris i establir una normativa comuna per a tots els horts urbans de la ciutat.

Ramírez ha explicat que es destinen 60.000 euros en el pressupost del 2024 per al manteniment i ampliació dels horts urbans. S'estan buscant nous emplaçaments per a parcel·les conreables i s'està analitzant la possibilitat d'ampliar les existents, amb la finalitat de promoure aquesta activitat que ha tingut una excel·lent acollida des del seu inici en el 2013.

El regidor destaca la importància d'implicar la ciutadania en aquest procés i garantir que tots els horts urbans dels diferents districtes de la ciutat es regeixin sota una mateixa normativa consensuada. A més, s'ha proposat la creació d'un grup de treball amb la participació dels veïns per avançar en l'elaboració del reglament corresponent.

En l'actualitat, l'Ajuntament de Castelló compta amb set Horts Urbans distribuïts en diferents zones de la ciutat, que sumen una superfície considerable i un nombre significatiu de parcel·les. Amb la implementació d'aquesta Ordenança Municipal, es busca ordenar i potenciar l'ús d'aquests espais per benefici de la comunitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana