Comunitat Valenciana: Debaten a la Universitat Politècnica de València sobre l'ús de les pantalles a les aules


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 07-09-2023
 

La Càtedra d'Infància i Adolescència de la Universitat Politècnica de València (UPV) acull aquest divendres, 8 de setembre, una sessió per a mares i pares en la qual s'analitzarà l'ús de les pantalles en els centres educatius. A més, s'abordaran algunes de les qüestions que generen més debat: l'edat en què s'han d'utilitzar els dispositius digitals i com evitar-ne l'ús excessiu tant en la infància com en l'adolescència.

Un debat que sorgeix arran de les notícies publicades, el passat mes de juny, en les quals es va anunciar que Suècia revisaria el seu Pla de Digitalització, donat el retrocés en la comprensió lectora del seu alumnat.

En la sessió d'aquest divendres participaran representants dels centres escolars i també pares i mares a més de personal expert. La conferència inaugural anirà a càrrec d'Ignacio Calderón, fundador de l'Institut de Neuropsicologia i Psicopedagogies Aplicades (NPA) i membre del Neurological Rehabilitation International Consultants.

Posteriorment es desenvoluparà una taula rodona sota el títol Escola, Família, Adolescents i Tecnologia: Oportunitats i Reptes per a el Segle XXI. En ella participaran Sara Malo, membre de l'Equip de Recerca sobre Infància, Adolescència, Drets de la Infància i la seva Qualitat de Vida de la Universitat de Girona; Héctor Castillo, director acadèmic del Centre de Suport a la Innovació Docent i Estudis Online de la Universitat d'Alcalá; Marta Portero, investigadora en neurociència a la Universitat Autònoma de Barcelona i Domingo Malmuerca, director de recerca i formació de l'Institut INPA.

Per al director de la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, Vicente Cabedo, "cal buscar un equilibri. La digitalització educativa és una realitat i ha de compatibilitzar-se l'ús de llibres de text amb l'ús de les pantalles". No obstant això, Cabedo ha matissat que "despantallassar als nostres fills i filles passa per despantallassar-nos els pares i mares".

La sessió tindrà lloc aquest divendres 8 de setembre de 17.30 a 20.30h en el saló d'actes de l'Escola Superior d'Enginyeria Informàtica de la UPV i també es retransmetrà en streaming. A més, hi haurà tallers infantils (des dels 3 fins als 10 anys) durant el desenvolupament de la sessió.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana