La Llosa: Almenara, Xilxes i La Llosa s'adhereixen al programa 'Jove Oportunitat' per ajudar els joves que ni estudien ni treballen


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222930_140918/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Llosa | General | 14-02-2024
Almenara, Xilxes i La Llosa s'adhereixen al programa 'Jove Oportunitat' per ajudar els joves que ni estudien ni treballen

Els ajuntaments d'Almenara, la Llosa i Xilxes s'han adherit al programa Jove Oportunitat (JOOP) de la Generalitat Valenciana a través de l'IVAJ destinat a joves entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen, amb l'objectiu d'orientar-los i buscar-los una nova oportunitat en el món laboral o preparant-los per tornar als estudis de Formació Professional. Aquest programa, cofinançat per la Unió Europea, busca ajudar a aquests joves desocupats i oferir-los una sèrie de competències tècniques.

Amb aquesta finalitat, s'ha programat una reunió informativa el dimarts 20 de febrer, a les 16 hores, a l'IES Almenara, dirigida a totes les persones interessades a formar part d'aquest projecte. Durant aquesta reunió s'informarà sobre els detalls i les accions a dur a terme en el marc del programa.

El programa Jove Oportunitat té un enfocament innovador i busca que els participants realitzen un canvi d'actitud a través de fórmules diferents a les tradicionals, per a superar la desil·lusió i la frustració per un futur incert. Es centrarà en el foment de l'autoestima, la motivació i la positivitat, i també en el retorn al sistema educatiu, principalment a través de la Formació Professional, amb l'objectiu d'augmentar les possibilitats d'ocupabilitat dels joves en el futur.

El programa es durà a terme durant 4 mesos a les instal·lacions del Centre FPA Paulo Freire d'Almenara, encara que també es realitzaran accions a Xilxes i La Llosa. Durant aquest període, els participants rebran classes que fomentaran l'orientació i la motivació, utilitzant tècniques de coaching actitudinal. A més, s'inclouran sessions acadèmiques per reforçar i preparar els joves per a la prova d'accés a la Formació Professional de Grau Mitjà, en cas de no haver obtingut el graduat en ESO.

El programa constarà de quatre mòduls: desenvolupament personal, desenvolupament social, orientació professional i mòdul acadèmic. També es realitzaran convivències en un alberg juvenil i es duran a terme trobades i sessions de seguiment un cop conclogui el programa, amb l'objectiu de motivar, preparar, avaluar i corregir possibles desviacions.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana