La Vall d'Uixó: El projecte Stars continua concretant assoliments amb l'inici de la xarxa de carrils bici


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181810_109523/1_M1.jpg
Publicidad
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 07-02-2019
El projecte Stars continua concretant assoliments amb l'inici de la xarxa de carrils bici

El projecte Stars, impulsat des de la Regidoria d'Educació que gestiona Esquerra Unida la Vall d'Uixó des del govern municipal, protagonitzarà proper dilluns un acte de reconeixement per part de la Direcció General de Trànsit, que suposa una meta més aconseguida dins del projecte de Ciutat Educadora que es va impulsar des de l'inici de la legislatura, amb la ferma convicció que els col·legis no eren únicament aqueixos llocs als quals portàvem a les nostres filles i els nostres fills per a aprendre coneixements acadèmics.

La directora provincial de Trànsit entregarà les plaques amb les quals es valora la participació en aquesta iniciativa dels centres educatius adscrits a la plataforma Stars. Com explica la regidora d'Educació i representant d'Esquerra Unida a l'Ajuntament, Carmen García, «ens han concedit tres de bronze i una de plata» en el segon any d'implantació, que rebran els CEIP la Cova, la Moleta, Eleuterio Pérez i Rosario Pérez.

García incideix que «no es tracta d'un fet anecdòtic, sinó el resultat d'un treball compromés de les comunitats educatives, en les quals s'han implicat els docents, les mares i els pares, i per descomptat l'Ajuntament a través de diferents regidories, des d'on donem suport a un projecte transversal que ja està millorant les condicions en les quals les xiquetes i els xiquets de la Vall viuen la seua relació amb la seua ciutat».

A més, la regidora d'Esquerra Unida ha anunciat que «en breu» s'iniciarà l'execució d'unes obres «que tenen molt a veure amb Stars, perquè com a Ajuntament assumim el repte no solament de facilitar la realització d'activitats com el pedibús, el col·le juga al carrer o les pedalades que ja formen part de la programació habitual, sinó també modificar les infraestructures perquè la Vall siga una ciutat més segura en els seus desplaçaments, on els cotxes no dominen tots els espais públics».

Es tracta de la creació d'una xarxa de carrils bici, per a la qual el municipi destinarà 93.061 euros, amb una ajuda de 46.530,50 euros aportada a través de fons europeus (Feder) en els quals s'emmarca, precisament, el desenvolupament de Stars. Carmen García ha confirmat que el contracte per a l'execució d'aquesta actuació «està ja signat, per la qual cosa és qüestió de dies, com a màxim un parell de setmanes, que comencen a treballar».

Entre els vials que es veuran afectats per aquesta humanització dels espais públics es troben avingudes principals com Sud-oest, Agricultor i Espanya, Carretera de Sogorb, el carrer Xacó cap a l'avinguda Jaume I, el carrer Octavi Ten i la Ronda Clara Campoamor, entre altres, que «es connectarà amb el que ja existeix, de manera que es crearà un circuit perfectament definit que ens permetrà desplaçar-nos pel nucli urbà amb un mitjà de transport alternatiu i sostenible». Carmen García incideix que «aquesta és una constatació més que el projecte Stars ha nascut en els col·legis, però s'ha estés a la resta de la Vall, per la qual cosa totes les veïnes i els veïns ens beneficiarem d'aquests assoliments col·lectius».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana