Almassora: El Consorci del Millars contribueix a la recuperaci de la flora del riu amb la plantaci d'espcies autctones


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2015/12/137286_75532/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2015/12/137286_75532/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | Agricultura y Medio Ambiente | 20-12-2015
El Consorci del Millars contribueix a la recuperaci de la flora del riu amb la plantaci d'espcies autctones

El Consorci del Millars segueix avanant amb el seu projecte per a la recuperaci de la biodeversitat del riu i en aquesta ocasi ho ha fet a travs d'un grup de prop de 20 voluntaris que s'han donat cita aquest mateix mat a Almassora. Els participants han contribut a la plantaci d'espcies autctones com el baladre, el salze o el llentiscle en el marge del riu, a l'altura del pont de la CV-18.

D'aquesta zona es van retirar mesos arrere diverses colnies de canyes, una espcie invasora que es reprodueix amb gran facilitat i acaba amb la flora local. Precisament per a evitar un rebrot d'aquestes plantes, s important repoblar amb varietats autctones que a ms, tal com expliquen fonts de la Fundaci Limne, l'empresa responsable de la plantaci, "contribueixen a recuperar la funcionalitat de sistema fluvial i la biodiversitat de la zona en servir, de nou, com a refugi d'aus".

Aquestes poltiques per a la recuperaci del Millars consten d'accions com ara la neteja del llit del riu. L'ltima jornada es va celebrar en el passat 5 de novembre a Les Goles, en la desembocadura, i va congregar a desenes de voluntaris per participar en la retirada de residus slids que amenacen tant la qualitat de l'aigua com la vida de la fauna de la zona.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana