Almassora: Randes, paelles i bou del poble copen les festes d?Almassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/5/185439_112639/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/5/185439_112639/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 19-05-2019
Randes, paelles i bou del poble copen les festes d?Almassora

Les eleccions del diumenge 26 obliguen a avançar la cita gastronòmica
Almassora.- Almassora concentra en la jornada de hui alguns dels actes més multitudinaris de la setmana en honor a Santa Quitèria, com la trobada de randeres, el festival de la paella i l'exhibició del bou del poble, que s'avança respecte a la previsió de bregar-lo dissabte que ve per a atendre les recomanacions veterinàries. La localitat segueix pendent del temps, que en la nit del dissabte va obligar a retardar mitja hora el concert de Dvicio per la pluja.
La jornada ha començat amb el concurs provincial de pesca a la platja d'Almassora per a donar pas a les 10 hores a la XIX Trobada de randeres en la plaça d'Espanya. L'Associació Mestresses de Casa ha reunit a prop de 500 expertes en aquestes labors per a compartir un matí de manualitats amb fil, tal com han comprovat la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort d'honor, a més de les autoritats.
Per part seua, durant tot el matí s'han succeït els preparatius per al Festival de la paella al costat del Recinte Fester. Més de 580 persones inscrites en el certamen confirmen el bon acolliment d'aquest popular esdeveniment gastronòmic que les eleccions del pròxim diumenge 26 han obligat a traslladar a aquesta jornada. Després de compartir dinar, els assistents podran gaudir de la música del Duo Harmonia, a més del parc infantil per als més xicotets.
En l'apartat taurí, les vaques de Miguel Parejo han sigut les encarregades d'inaugurar el concurs de ramaderies de les festes de Santa Quitèria amb l'entrada de vaques pel recorregut habitual i la posterior prova per la Vila. La vesprada, que tenia acartellats els exemplars de Sánchez Urbina i Cebada Gago, sumarà el bou del poble, l'exhibició prevista del qual dissabte que ve s'avança per recomanació veterinària. D'aquesta manera, ?Aislado?, un dels sis exemplars de Román Sorando que va participar en el tancament d'ahir, obrirà plaça aquesta vesprada a les sis. D'igual forma, ?Solitario?, el bou restant del lot, eixirà a la Vila el dimarts en substitució del astado de la Penya Sense Nom.
Les penyes patrocinadores de ?Ocultado? són El Barrilet, Penjats, El Racó, Els que faltàvem 1979 i T?Empujen. Per part seua, El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba, La Kalatra i Bufa la Gamba llueixen aquesta vesprada a ?Cansado?, el de Cebada Gago, en una jornada que torna a estar marcada per la possibilitat de pluja al llarg del dia. El recinte taurí té prevista la celebració del tancament infantil de carretons embolats després de les exhibicions vespertines.
La programació de la jornada també inclou el tancament d'escoles de dansa tradicional a càrrec del Torrelló i el lliurament de premis de la IX Ruta de la Tapa en el saló dels Llauradors de Caixalmassora.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana