Almassora: El Consell concedeix 92.000 euros a Almassora per a contractar a joves


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187752_114560/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-08-2019
El Consell concedeix 92.000 euros a Almassora per a contractar a joves

La Generalitat Valenciana ha concedit a l'Ajuntament d'Almassora una subvenci per import de 91.962,72 euros per a la contractaci temporal a jornada completa de joves. El consistori t un termini de tres mesos per a justificar la relaci de persones treballadores contractades, la seua alta en la Seguretat Social i la resta de requisits que marca l'Administraci autonmica.
El regidor d'Ocupaci d'Almassora, Javier Mart, ha assenyalat que el seu departament iniciar en breu els trmits perqu la localitat puga beneficiar-se d'aquestes ajudes del Consell que tenen com a objectiu impulsar la contractaci de joves a travs de les administracions pbliques i facilitar aix la seua incorporaci al mercat laboral i l'adquisici d'experincia professional per al futur.
L'Ajuntament d'Almassora va presentar el passat 6 de juny la sollicitud de subvenci per a acollir-se a aquesta lnia d'ajudes que preveuen la contractaci de joves desprs de la publicaci, el 17 de maig, de la convocatria corresponent a 2019. No en va, la localitat ja va incorporar en 2018 a la seua plantilla a quatre peons per al Servei Municipal de Manteniment i Logstica (SMML) i a dos ordenances en centres educatius grcies a aquesta subvenci.
En aquest cas, resultar objecte de subvenci la contractaci temporal (exceptuats els contractes formatius) a jornada completa, durant un perode de 12 mesos, de les persones joves majors de 16 anys que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'mbit territorial de la Comunitat Valenciana i tinguen la condici de beneficiries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
La Garantia Juvenil s una iniciativa europea que pretn facilitar l'accs dels joves al mercat de treball. A Espanya s'emmarca en l'estratgia d'Emprenedoria Jove aprovada pel Ministeri d'Ocupaci i Seguretat Social. La convocatria EMPUJU es diferencia de les subvencions del pla EMCUJU en qu en el cas d'aquestes ltimes, les persones contractades han de tindre una qualificaci professional reconeguda pel sistema de formaci professional per a l'ocupaci o del sistema educatiu, mentre que EMPUJU no obliga a estar en possessi de cap mena de qualificaci.
Tal com ha recordat l'edil de l'rea, les entitats locals, diputacions, mancomunitats i els seus organismes autnoms sn les encarregades de sollicitar les subvencions i, una vegada concedides com en el cas d'Almassora, seguir el procediment de contractaci i justificaci de les ajudes.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana