Almassora: Almassora redueix al mig minut el simulacre de rescat en el mar


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187793_114595/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187793_114595/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-08-2019
Almassora redueix al mig minut el simulacre de rescat en el mar

El servei de socorrisme d'Almassora ha aconseguit reduir al mig minut el temps de salvament en el mar respecte al simulacre de 2018. L'empresa de vigilncia de la costa, sanitaris i Policia Local implicats en l'operatiu ha dut a terme la maniobra passat el migdia, davant l'expectaci dels banyistes de Pla de la Torre, que han seguit l'operatiu durant els huit minuts i mig que ha durat des de la recepci de la trucada d'avs per la suposada impossibilitat d'un banyista d'eixir de mar.
Pel que respecta a la cronologia, la veu d'alarma de la torre de vigilncia s'ha produt a les 12 hores i 32 minuts. El socorrista ha nadat per a arribar fins a la vctima, que es trobava a 125 metres de la costa, i la moto d'aigua amb llitera remolcada ha iniciat el trasllat a penes uns minuts desprs. En la llitera, la suposada vctima ha viatjat acompanyada per un socorrista, que s'ha assegurat que no es desplaara durant el trajecte fins a la costa.
All esperava un altre socorrista amb el malet d'emergncies per a efectuar les primeres maniobres de reanimaci fins que ha arribat un equip sanitari format per metge, resident i infermeres, que han aconseguit que la vctima recuperara la conscincia sobre l'arena. Una vegada estabilitzada, ha sigut traslladada fins a la caseta de socorrisme, on l'operatiu metge ha concls el protocol de reanimaci en cas d'ofegament i ha donat per finalitzat el simulacre per a tornar al consultori mdic de la platja.
D'igual forma, l'agent de la costa desplaat fins a la zona per a garantir la seguretat de les persones participants en el rescat ha pogut tornar a la reguarda menys de mitja hora desprs de rebre l'avs. En una situaci d'emergncia com la simulada aquest mat, s'encarregaria tamb de facilitar l'accs de vehicles d'emergncia fins a l'entrada a l'arena.
L'alcalde accidental, Santiago Agust, s'ha desplaat fins a la costa juntament amb els responsables de Platges, Seguretat i Esports, Joan Antoni Trenco, Javier Mart i Sergio Gmez, per a comprovar l'eficcia de l'operatiu. La reducci dels temps d'actuaci al mig minut ha confirmat la millora en la coordinaci dels mitjans dins i fora del mar.
Segons ha indicat el regidor de Platges, afortunadament, Almassora no s'ha enfrontat a una situaci real aquest estiu per hui hem pogut comprovar que comptem amb els mitjans tcnics i humans i el protocol ptim per a actuar de la forma ms rpida davant una emergncia en el mar.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana