Almassora: Almassora garantir laccessibilitat universal amb la reforma de la Vila


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188454_115153/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-09-2019
Almassora garantir laccessibilitat universal amb la reforma de la Vila

L'Ajuntament d'Almassora i la Uni Europea, a travs dels fons Feder, garantiran l'accessibilitat universal de la Vila amb la reforma que eixir a licitaci aquest mes per 487.793,07 euros (IVA incls). Aix figura en el projecte de conversi en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaa de l'Esglsia, que posar en valor els edificis catalogats i la histria del barri antic. Les obres tenen un termini d'execuci de quatre mesos i mig i afecten 2.289,30 metres quadrats.
Els tcnics han dissenyat un nic nivell, tant al carrer com en la plaa, per a eliminar les barreres arquitectniques que suposen les vorades actuals. La recollida de les aiges superficials est prevista en el centre del carrer. El paviment de pedra eliminar les lnies longitudinals per a marcar l'aspecte per als vianants i donar amplitud al carrer.
De fet aquest codi de pavimentat ser vlid per a tot el recinte amb la pretensi de destacar dades que la poblaci desconeix, tals com quins sn els edificis catalogats de la Vila, els dotacionals i aquells amb inters arqueolgic. A ms, el nom La Vila quedar incrustat en l'accs des del Raval amb un canvi de paviment per a posar en valor el barri antic.
No obstant aix, el principal objectiu de la intervenci passa per garantir l'accessibilitat de qualsevol persona, amb independncia de les seues condicions fsiques en un barri on principalment resideixen persones majors que tenen dificultats per a transitar per l'altura de les vorades. A ms, la plaa, que s'illuminar al costat de la faana de l'Esglsia per a ressaltar el nivell d'illuminaci respecte al carrer, incorporar dues zones verdes amb bancs i arbratge per a fomentar espais de reuni i fer ms agradable la vida en el barri.
D'altra banda, els materials a utilitzar, consensuats amb la Conselleria de Patrimoni, tenen com a objectiu respectar la imatge homognia del barri, evitar lliscaments i caigudes de vianants i, a ms, compatibilitzar usos com la celebraci de festes. Tot aix en un entorn renovat que reordenar l'entramat viari a una nica altura i millorar canalitzacions.
El tram afectat i les caracterstiques especials del barri, amb carrers estrets a les quals accedir amb la maquinria d'obra, obliguen a multiplicar l'atenci de la direcci d'obra perqu el resultat siga ptim. En total, 2.289,30 metres quadrats se sotmetran als treballs durant quatre mesos i mig amb l'excepci de les festes patronals, en qu l'empresa haur de paralitzar la intervenci.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana