Almassora: Almassora conclou lidentificaci de les 80 finques de la futura pantalla del Serrallo


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192285_118441/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-01-2020
Almassora conclou lidentificaci de les 80 finques de la futura pantalla del Serrallo

La regidora de Territori de l'Ajuntament d'Almassora, Carmina Martinavarro, ha confirmat que la consultora externa encarregada d'identificar les ms de 80 finques situades en la franja que ocupar la pantalla verda del polgon del Serrallo. L'empresa ha presentat l'expedient en dependncies municipals perqu els serveis tcnics del consistori comencen ara l'estudi que finalitzar amb la valoraci econmica de l'expropiaci dels terrenys.
Martinavarro ha assenyalat que s un pas indispensable per a poder adquirir les parcelles afectades pel parc pblic i avanar en el projecte d'execuci per a mitigar l'impacte ambiental que suposa el polgon del Serrallo de Castell sobre Almassora. s un procs llarg en el temps i car econmicament, que tirar avant tamb amb la cooperaci de la Uni Europea, i al qual hem de recrrer ara per a fer front a les conseqncies que ha implicat la concessi irresponsable de llicncies urbanstiques atorgades en el seu moment, segons l'edil.
La creaci de la pantalla verda est inclosa en l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI), a travs de la lnia Millora de l'entorn urb i compta amb fons Feder de la UE. El pressupost municipal de 2019 va assumir 16.819 euros per a avanar el projecte d'expropiaci a travs de la delimitaci de les ms de 80 finques que ha presentat ara l'empresa en seu municipal.
A ms, els comptes pblics de l'any passat van incloure les despeses de l'assistncia topogrfica que es va materialitzar tamb amb el vol d'un dron sobre els terrenys confrontants al polgon del Serrallo. Les imatges aries han perms conixer la disposici de les finques i els elements que contenen per a topografiar la superfcie que ocupar la franja de pantalla verda que separar la zona industrial dels habitatges de la costa.
Entre els passos que va avanar l'equip de govern en 2019 van figurar les reunions amb els propietaris de les finques situades dins del permetre afectat. L'Ajuntament va citar a prop de 60 persones durant una setmana per a informar-los sobre el procs de compra dels terrenys. Aquestes trobades privades van permetre resoldre els dubtes de cada resident amb la mxima confidencialitat.
A partir d'ara, ha assenyalat l'alcaldessa, Merche Gal, el procs continua amb una nova reserva de fons en el pressupost municipal de 2020 per a l'avan en l'adquisici del sl que conclour amb la plantaci de franges d'arbratge de fins a 12 metres d'altura que permetran reduir l'impacte del Serrallo entre el 80 i el 90% sobre la poblaci de la costa.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana