Almassora: Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192412_118551/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192412_118551/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 18-01-2020
Almassora beneeix els seus animals en la Matxà de Sant Antoni

La festa, d’Interés Turístic Provincial, compta amb activitats durant tot el dia

Els veïns d'Almassora honren hui a Sant Antoni, patró dels animals, amb la benedicció de les mascotes en la plaça de l'Església després de la missa de les 19 hores. Tot i el fred de la jornada, centenars de propietaris acudiran amb els animals la Matxà, declarada d'Interés Turístic Provincial des de l'any passat. Els clavaris d'aquesta edició són Joaquín Peris Ribes i Alejandra Martín Grifo, els qui acullen la imatge del sant en la seua perruqueria del Raval. La jornada compta amb activitats per a tots els públics amb dues novetats: la volta a cavall per a xiquets i xiquetes i l'actuació musical de la nit.
En aquesta ocasió, els més xicotets compten amb inflables i activitats infantils al voltant de la plaça. Com a novetat, l'associació Cavalls d'Almassora ha passejat als menors per la zona entre les 10 i les 11 hores. Posteriorment, els cavallistes han posat rumb a Santa Quitèria per al seu habitual menjar de Sant Antoni. Per a finalitzar el matí, les entitats col•laboradores i veïnat han portat dolços, mones i pa, entre altres aliments, a l'església de la Nativitat per a beneir-los després d’un passeig per la Vila amb Tambors de Passió, Lluïsos Almassora, Grupo Scout Tramuntana, reina i dames, dolçainers i tabaleters Les Goles i l’associació cultural El Torrelló.
Durant la vesprada, la plaça de l'Església acollirà als centenars de veïns que acudisquen amb els seus animals. A partir de les 19 hores tindrà lloc la missa en honor de Sant Antoni, perquè posteriorment el capellà, Juan Ángel Tapiador, beneïsca a les mascotes presents. D'altra banda, les fogueres i el porrat popular continuaran amb la festivitat al carrer del sant. Finalment, i com a novetat, a partir de les 23.30 hores, un grup musical amenitzarà la nit als presents per a finalitzar les celebracions.
Aquestes van començar ahir amb les primeres visites a la imatge del sant. L'alumnat de col•legis i parvularis va acudir fins a la Vila per a cantar a Sant Antoni. Els clavaris van rebre als més xicotets amb una cinta commemorativa per als animals i un dolç sense sucre per a ells, que van aprofitar per a deixar els gavells de llenya en la plaça Santa Teresa on hui cremarà la foguera de la Matxà.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana