Almassora: Almassora traa les bases del futur polifuncional


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197751_123148/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 04-04-2021
Almassora traa les bases del futur polifuncional

L'Ajuntament d'Almassora, que va encarregar en 2020 el Pla d'Ordenaci del solar de la Piscina Coberta Municipal, treballa en el futur recinte polifuncional que ocupar aquest espai situat al costat de l'avinguda Generalitat. L'estudi de A-quatre Arquitectura Tcnica SL, valorat en 15.246 euros, defineix la integraci del nou edifici a l'esplanada, la unificaci de l'rea d'administraci compartida amb la piscina, la gesti d'accessos i l'execuci de l'obra per fases, entre altres aspectes.

El treball realitzat per la signatura abunda en els usos del pavell, en tant que ser polifuncional, i tamb en l'ordenaci de les noves installacions i ampliaci de les existents ateses les necessitats actuals i futures. Entre els objectius d'aquest estudi figura la gesti del recinte per a minimitzar els costos, maximitzar els usos i oferir resposta als reptes que planteja un gran complex esportiu que es convertir en l'eix de l'esport municipal.

Aquest fet es tradueix en qu pese a l'increment de les installacions, aquest creixement es produsca de forma ordenada i mitjanant una gesti sostenible. Per a aix s fonamental centralitzar el control dels accessos, el trnsit de les persones usuries (esportistes, pblic i acompanyants) i la simultanetat dels usos per a l'esport federat i l'abonat o cursetista.

Aquestes lnies bsiques sn el punt de partida per a redactar un projecte que donar resposta per als prxims 30 o 40 anys, ha indicat el regidor d'Esports, Sergio Gmez. De fet, la complexitat del projecte ve recollida en aquest primer estudi, que advoca per una construcci per fases per a poder anar executant de manera progressiva sense que es produsca el tancament de les installacions ja existents.

Abunda tamb de manera exhaustiva en la seguretat del polifuncional, en concret en la distribuci de les entrades i eixides d'emergncia de l'edifici, en tant que en el futur albergar esdeveniments multitudinaris com a concerts i espectacles, al marge de cites esportives.

L'empresa encarregada de l'estudi acumula experincia en altres projectes d'installacions esportives com el de la ciutat de Valncia, el complex Virgen del Val (Madrid), el complex esportiu SUMA de Castell, el poliesportiu Patraix de Valncia i les obres del camp de futbol de Quart de Poblet, la rehabilitaci de la piscina de Cheste, l'avantprojecte del pavell de Gandia o la pista d'atletisme de Sagunt.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana