Almassora: Alcaldessa d'Almassora insta al Govern a pressupostar obres al Pla de la Torre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227273_144074/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 09-05-2024
Alcaldessa d'Almassora insta al Govern a pressupostar obres al Pla de la Torre

L'alcaldessa d'Almassora, Maria Tormo, ha instat al Govern central a pressupostar el més aviat possible les obres de regeneració del Pla de la Torre, que es troben a expensas de completar tota la tramitació de l'avaluació mediambiental. L'urgent execució d'aquest projecte és la principal reivindicació que té Almassora, en aquests moments, en quant a la protecció i defensa del seu litoral.

Així se'l va traslladar aquesta mateixa setmana Tormo a la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, durant la reunió convocada amb els 16 municipis de costa de la província per liderar un front comú cara anar 'tots a una' i demanar al Govern d'Espanya una inversió per al litoral castellonenc. D'aquesta manera, la màxima representant de la institució provincial va recollir les demandes d'Almassora per traslladar-les al secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el proper 23 de maig a Madrid.

'Necessitem que el projecte, valorat en 8,8 milions d'euros, s'aporte econòmicament, per part del Govern de Pedro Sánchez, però per això ha de fer els deures i aprovar uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), on es contempli aquesta actuació', ha insistit l'alcaldessa.

D'aquí que el Partit Popular, en el ple del pròxim dilluns, anirà a presentar una moció per exigir a l'Executiu central que presenti sense més dilacions un projecte de PGE per a 2024 que garanteixi les inversions per a Almassora.

Quant al projecte constructiu de regeneració del Pla de la Torre, Costes planteja la creació de quatre cel·les encaixades entre espigons, de comportament estàtic, que originarien platges de mínims de 60 metres i màxims que superarien els 100 metres. La solució projectada planteja la construcció de dos nous espigons de més de 270 metres de llarg, així com l'allargament dels altres existents actualment.

'No tenim temps a perdre, cada dia compta i aquest projecte ha d'accelerar-se al màxim possible, perquè Almassora pateix un greu problema d'erosió', ha recordat la primera edila.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana