Almenara: El Centre XYZ d'Almenara programa una xerrada sobre 'Dones exiliades i invisibilitzades'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221835_140189/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 29-01-2024
El Centre XYZ d'Almenara programa una xerrada sobre 'Dones exiliades i invisibilitzades'

El Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara ha organitzat una xarrada titulada 'Dones exiliades i invisibilitzades', que es durà a terme el divendres 23 de febrer. La conferència serà impartida per Lara Cardona Fernández, responsable del centre, i es realitzarà a la Biblioteca Municipal Joan Fuster de la localitat. Durant la xarrada, Cardona abordarà la temàtica de les pintores, escriptores i mestres valencianes exiliades que han sigut invisibilitzades, com Manuela Ballester, Elisa Piqueras o Enriqueta Agut.

Aquest esdeveniment s'emmarca dins de la programació del Centre XYZ en commemoració del 8M - Dia Internacional de la Dona, que organitza l'Ajuntament d'Almenara. A més, la xarrada servirà de complement a la mostra 'Escriptors valencians de l'exili', que es trobarà en la localitat.

D'altra banda, el Centre XYZ també ha programat visites guiades gratuïtes al Conjunt Memorial de Darrere del Castell. Aquestes visites tindran lloc els dies 3, 4 i 18 de febrer. Per reservar places i obtenir més informació, s'ha habilitat el telèfon 620 55 74 71 i el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com.

La ruta començarà a les 10 del matí des del Centre XYZ, ubicat al Carrer Mestre Tintoré, número 1 d'Almenara. S'estima que la duració de la visita serà d'aproximadament tres hores i mitja, recomanant als participants portar roba i calçat còmodes, així com aigua per al recorregut.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana