Alt Millars: Compromís obri la participació de les decisions municipals a tot el veïnat en Vallat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226735_143687/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 27-04-2024
Compromís obri la participació de les decisions municipals a tot el veïnat en Vallat

El municipi de Vallat ha obert la participació de les decisions del seu municipi a tot el veïnat. Eixa és la proposta de l'alcaldessa de Compromís, Esther Gómez, que ha fet de la participació una eina imprescindible per al futur del seu municipi.

``Cada sis mesos fem una reunió veïnal en la qual s'exposa tot el que hem fet durant el temps que ha passat. Posteriorment, la gent fa propostes, i entre totes i tots decidim quins són els projectes i iniciatives millors per al poble'', ha explicat Gomez en la visita que els diputats provincials, David Guardiola i Maria Fajardo, han fet aquesta setmana per conéixer de prop el sistema de participació que tenen en el municipi castellonenc.

Gomez ha avançat que, ``entre altres decisions, el poble ha decidit que proposem al ple municipal la moció per restituir la placa dels empresonats durant la repressió franquista a la Casa de la Cultura de Borriana. Tot el veïnat ha decidit que la presentem, perquè hi havia una persona del nostre municipi que va estar en eixa presó, i s'ha de tindre en compte''.

La presa de decisions és fonamental perquè ``creiem en la participació directa amb tot el veïnat. Així que tot es decideix davant el veïnat i fem una llista de les necessitats''. Amb aquest sistema de participació ja s'han realitzat millores en la biblioteca del municipi, s'ha recuperat la botiga, i s'han fet altres activitats.

D'altra banda, el portaveu de Compromis a la Diputació de Castello, David Guardiola, ha celebrat que ``els governs amb Compromis mostren la diferència de fer política donant participació de les decisions a tota la població, i Vallat és un exemple en el qual es treballa per les persones i s'escolta al veïnat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana