Alt Palancia: Blanch (PSPV-PSOE) aposta per aprofitar la crisi per a revaloritzar l'Interior de Castell com a espai d'oportunitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196109_121760/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 18-08-2020
Blanch (PSPV-PSOE) aposta per aprofitar la crisi per a revaloritzar l'Interior de Castell com a espai d'oportunitat

El secretari general del PSPV-PSOE de la provncia de Castell, Ernest Blanch, ha afirmat que la crisi de la COVID-19 ha suposat canvis en els hbits de tota la poblaci que, "hem d'aprofitar per a situar a Castell en la millor posici d'eixida i emprendre com ms prompte millor la reactivaci econmica i social". Blanch no sols es refereix a qestions econmiques, sin tamb socials i, en aquest sentit, destaca les conclusions de l'informe que ha elaborat el Consell Valenci de Cultura en el qual precisament planteja la convenincia d'aprofitar la crisi actual per a revaloritzar els espais naturals com a noves oportunitats. Per a aix, el tamb diputat autonmic, considera imprescindible impulsar la collaboraci interinstitucional i la implicaci de tots els agents socials per a aconseguir aquesta "millor articulaci entre el mn urb i el rural".

Blanch ha matisat, tanmateix, que "aix no vol dir que de sobte tothom vaja a l'interior per a explotar les seues grans potencialitats, i a reproduir els problemes que s'han generat en les zones massificades, ni s'ha de concebre l'interior com un parc temtic on es passar el dia". El secretari general part de la premissa principal de "comptar amb els agents del territori. No es tracta que vinga gent de fora a dir-nos als que som d'interior el que hem de fer. Qualsevol canvi d'aquest tipus ha de ser compassat amb el sentir de la gent que des de fa generacions viu i entn el mn rural millor que ning".

Per a Blanch, "hem d'anar molt ms lluny i la crisi que hem viscut ha servit per a corroborar el que venim denunciant des de fa molts anys, que s la gran divisi existent entre costa i interior". El propi informe del Consell Valenci de Cultura incideix en la necessitat d'impulsar millores en l'mbit sanitari, amb millors prestacions que impedisquen que viure a l'interior siga molt ms arriscat des del punt de vista de precisar una urgncia sanitria. Per tamb planteja millores en l'mbit educatiu, en matria de mobilitat, apellant a la necessitat de millorar les comunicaci i, "per descomptat, amb una allusi expressa a la bretxa digital, perqu encara hui, en ple segle XXI, es fa molt complicat en moltes zones de l'interior, comptar amb una bona connexi a Internet", emfatitza Blanch.

El confinament i el temor als contagis han fet que enguany la gent opte per realitzar desplaaments curts per a gaudir de les seues vacacions. A ms, molta gent s'est plantejant canviar d'estil de vida i fins i tot fins de mudar-se a zones menys saturades, lluny de les grans ciutats. "Aquest fenomen tamb obri la porta a revitalitzar els municipis de l'interior perqu moltes persones poden plantejar-se ara viure en espais naturals molt ms saludables", apunta. Per perqu aix siga possible, l'Interior de Castell ha d'estar dotat de bons serveis en matria sanitria, educativa, amb una bona xarxa de infraestructuras i de transport pblic i, per descomptat, molt ben comunicada digitalment.

Blanch ha afirmat a ms que moltes de les qestions plantejades en l'informe del Consell Valenci de Cultura, "sn defensats pel PSPV des de fa molts anys i el nostre comproms amb la vertebraci del territori s ferm des de sempre". En aquest sentit, ha recordat l'impuls del Consell de Ximo Puig a l'hora de crear AVANT, la Agncia Valenciana Antidespoblament; la creaci de la Secretaria General per al Repte Demogrfic en el ministeri per part del Govern de Pedro Snchez, o l'aposta ferma de la Diputaci del Canvi, amb Josep Mart al capdavant.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana