Baix Maestrat: Comproms per Alcal-Alcossebre demana revisar taxes i reforar els serveis municipals per minimitzar els efectes del Covid-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194702_120492/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 24-03-2020
Comproms per Alcal-Alcossebre demana revisar taxes i reforar els serveis municipals per minimitzar els efectes del Covid-19

El grup Comproms per Alcal-Alcossebre presentar al prxim Ple Ordinari una srie de proposicions per palliar els efectes adversos que est provocant la quarantena pel COVID-19 al municipi. La seua portaveu, Maria Sorl, afirma que desprs de la pandmia "ens trobarem en un nou context de crisi econmica i que per aix "cal planificar mesures a curt termini que minimitzen els seus efectes immediats en la poblaci".

Les lnies que recull la moci de la coalici es dirigeixen sobretot a les PIMES i venat de la localitat. Entre aquestes, Comproms per Alcal-Alcossebre demana suspendre la taxa de terrasses en el perode de confinament i la reducci d'aquesta quan finalitze, aix com suspendre l'aplicaci de l'ORA durant la quarantena i establir un sistema de subvencions per als comeros de la localitat.

La coalici tamb demana assegurar el pagament a aquelles persones que ara mateix sn beneficiries de beques de formaci i proposa ampliar a mitj termini loferta docupaci a l'ajuntament. Tamb reclamem que es blinden les garanties i serveis socials al nostre poble, ha dit Sorl. En aquesta lnia, ha seguit, cal augmentar la partida per a ajudes d'emergncia a famlies en situaci de vulnerabilitat, reforar els Serveis Socials i el SEAFI (Servei Especialitzat dAtenci a la Famlia i la Infncia), i garantir la viabilitat econmica de les guarderies i de l'Espai de Respir. Per ltim, proposen que, durant la situaci d'emergncia, es cree un servei de compra a domicili desenvolupat pel personal d'ajuntament, aix com un servei de recollida d'escombraries porta a porta.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana