Baix Maestrat: Esbr (PSPV-PSOE) denncia el tracte vexatori per part del portaveu de Ciutadans de Pensola que la va dir 'roja de merda'


 
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 26-02-2021
 

La portaveu del PSPV-PSOE de Penscola, Isabel Esbr, ha denunciat hui en la Junta de Portaveus el tracte vexatori que ha patit per part del regidor de Ciutadans, Javier Mateu, qui la va dir "roja de merda" i ha exigit a l'edil de la formaci taronja que es retracte pblicament de les seues manifestacions. A ms ha reclamat a l'alcalde del Partit Popular, Andrs Martnez, que actue amb contundncia i no permeta aquest tipus d'actituds.

L'alcalde ha iniciat la junta fent una crida als portaveus perqu mantinguen el respecte i no perden les formes, "una crida que arriba tard, concretament huit dies tard, perqu ni va recriminar el seu comportament al portaveu de Ciutadans quan em va insultar en la comissi ni quan va ratificar aqueix insult en el ple", ha denunciat Esbr. De fet, ha continuat la portaveu socialista, "el representant de Ciutadans hui s'ha negat de nou a retractar-se, la qual cosa em sembla un fet molt greu".

Els fets denunciats per la portaveu del PSPV-PSOE van tindre lloc dimecres passat 17 de febrer durant la celebraci telemtica de la Comissi de Governaci de l'Ajuntament de Penscola. Abans de comenar la sessi, l'alcalde del PP Andrs Martnez va preguntar a les i els regidors com estaven i el portaveu de Ciutadans, Javier Mateu, va contestar: "estic calent per culpa dels rojos eixos, s eixos, per culpa de la roja eixa que va votar en contra de la moci dels ocupes".

Aix mateix, en el passat ple extraordinari del 23 de febrer, Esbr va fer referncia a l'actitud de la dreta i a aquestes allusions cap a la seua persona per part de Ciutadans. Davant aquesta situaci, Mateu, lluny de disculpar-se, va afirmar que: "Tal vegada em vaig passar o tal vegada no, amb unes expressions que vaig utilitzar (...) en un moment de 'calent' i, apellant a la llibertat d'expressi, vaig utilitzar l'expressi rojos de merda. B, ac est, qu li anem a fer, s el que hi ha (...)".

Per a la portaveu socialista aquest tipus de desqualificacions sn "inadmissibles" en una corporaci municipal. "Es tracta d'insults molt greus que no poden ser tractats com una mera ancdota, sn missatges d'odi que han sigut ignorats per l'alcalde en dues ocasions. Sn idees guerracivilistes en 2021, permeses per una alcaldia", apunta Esbr.

La portaveu del grup municipal socialista ha afirmat que "malgrat les diferncies poltiques o ideolgiques cal mantenir un mnim de respecte, ja no sols per la resta de forces poltiques, sin pel ple i per la instituci. D'aqu ve que l'alcalde dega tamb defensar l'ajuntament. Som tots legtims representants de la ciutadania. Respecte s el mnim que ens mereixem".

Finalment, la portaveu municipal socialista ha assenyalat que "fins ara no he dit res perqu no vull convertir la instituci en un circ, per ha arribat el moment de dir prou i de defensar una corporaci que actue amb la dignitat i el respecte que es mereixen els vens i venes de Penscola".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana