Baix Maestrat: El Consorci Castelló Nord activa la campanya solidària 'Este Nadal continue amb Trellat'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/12/219608_138710/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/219608_138710/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/12/219608_138710/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 19-12-2023
El Consorci Castelló Nord activa la campanya solidària 'Este Nadal continue amb Trellat'

Després de l'èxit de les anteriors campanyes, el Consorci torna a fomentar el consum responsable durant les dates nadalenques.

El pes dels residus recollits del 19 de desembre al 2 de gener es convertirà en una donació econòmica que anirà destinada a les famílies necessitades dels municipis consorciats a través de Creu Roja.

El Consorci Castelló Nord, Pla Zonal 1, juntament amb la col·laboració de l'empresa concessionària Tetma, ha posat en marxa un altre any més la campanya 'Este Nadal continuem amb Trellat'. Es tracta d'una campanya de visualització i reforç de l'ús dels ecoparcs del Consorci amb la proximitat de les festes de Nadal i la consequent oportunitat per fomentar el Consum Responsable i l'Economia Circular com a principal estratègia per a combatre el canvi climàtic.

A més, el pes de residus recollits del 19 de desembre al 2 de gener es convertirà en euros, de manera que 1 tona de residus equivaldrà a 8 euros, que aniran destinats a les famílies més necessitades dels municipis del Nord de Castelló, amb la col·laboració de Creu Roja. Cal recordar que l'any anterior el Consorci va recaptar amb aquesta mateixa campanya un total de 6.100 euros, els quals es van destinar al repartiment d'aliments i al pagament de subministraments (electricitat, aigua, gas...) i de lloguers de les famílies més necessitades de la zona.

Durant l'acte de presentació de la campanya, que ha tingut avui lloc a L'Alcalà de Xivert, la presidenta del Consorci, María Agut, ha mostrat la seua satisfacció davant la continuïtat de la campanya. En aquest sentit ha animat a tota la ciutadania a depositar els residus corresponents en el seu ecoparc més proper 'i col·laborar així amb el medi ambient, amb la consecució d'una economia circular i amb les famílies més necessitades de les comarques del nord'.

Per la seua part, Juan J. Escrivá Sancho, Director Provincial de Captació de Fons i Col·laboració amb Empreses de Creu Roja, ha agraït al Consorci aquesta campanya solidària, la qual 'fomenta el reciclatge i l'economia circular', mentre també ajuda 'a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible'. Així mateix, ha explicat les accions portades a terme per part de Creu Roja, amb les quals es pretén ajudar aquells llars que es troben amb major risc de pobresa i exclusió. 'Estem segurs que aquesta campanya tornarà a ser un èxit', ha destacat.

El Consorci C1 i tots els seus municipis, a través d'aquesta campanya, reforcen la seua visibilitat i capacitat de gestió dels residus generats en els llars i recollits de manera selectiva en tots els ecoparcs fixos i mòbils. A més, s'hi participa activament de la tasca social d'ajudar les famílies més necessitades dels municipis consorciats.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana