Burriana: Torna l'activitat fallera a Burriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180685_108522/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 07-01-2019
Torna l'activitat fallera a Burriana

Les comissions falleres de Borriana arranquen aquest cap de setmana una completa agenda festiva que ja no parar fins al dia de Sant Josep. Els mesos de gener i febrer estan repletes d'exaltacions a una mitjana de dues per fi de setmana, a excepci de l'ltim, en el qual la xifra s'incrementa amb una ms. Fins i tot el cap de setmana del patr, Sant Blai, est complet per a l'agenda fallera de la localitat amb exaltacions en dissabte i la participaci en la process l'endem a la vesprada.
El tret d'eixida el donar aquest prxim dissabte a la vesprada la comissi de la falla Sant Josep i el continuar Quarts de Calatrava a la nit en la *Llar Fallera. La Ravalera i El Bri les succeiran al segent cap de setmana, al mateix temps que Cardenal *Tarancn i la *Bosca tancaran el captol d'exaltacions del mes de gener.
Amb fora arrancar tamb el mes de febrer. La Vila enaltir a les seues falleres a la vesprada i el Bri far el propi en la *llar Fallera. Es tracta de dos actes fallers que coincidiran amb uns altres amb motiu de les festes patronals i tamb amb representacions de sainets.
Per al 9 de febrer, la *Llar Fallera es quedar buida, per encara aix, aquesta previst celebrar tamb dues exaltacions en locals de festes. Es tracta dels actes organitzats per les comissions de les falles Plaa Chicharro i Don Bosco. El penltim cap de setmana d'exaltacions, el del 16 de febrer, seran dues comissions amb molta vida, Caadors i *Sant Blai, les que tenen programat exaltar a les seues falleres i la rematada final arribar en un complet cap de setmana del 23 de febrer.
I s que en dissabte se celebraran fins a tres exaltacions. Una d'elles, la de Jaume I, en la Llar Fallera. Una altra s de la del Centre Espanya i la tercera, fora del calendari oficial, ser l'exaltaci infantil de la falla Societat Club 53.
Tot aix ocorrer en dissabte i quasi sense temps per a descansar, la vesprada segent arrancar ja la programaci de les falles 2019 amb el Preg i Crida a les falles pels carrers de Borriana.
Seran ja actes oficials organitzats per Junta Local Fallera que continuaran amb les cavalcades, sopar de gala, de paiporta i un llarg etctera d'actes que desembocaran en la setmana gran de les falles 2019 que culminaran amb la tradici Nit de la Crem del 19 de mar.

6 participants en el XIII Concurs de Sainets

Des de divendres passat se celebra el XIII *Concurs de *Sainets. Es tracta d'una modalitat de teatre en valenci amb obres indites i en la qual els membres de les comissions falleres sn els actors i actrius. En aquesta edici participen 6 comissions falleres i una d'elles, ja va obrir el cartell divendres passat amb un ple en el *Teatre Pay. Per a aquest cap de setmana (11 i 13 de gener) s'ha programat la posada en escena de l'obra de la *Societat de *Caadors. La segent *comision ser La Vila (18 i 20 de gener) i tancar el mes de gener, els dies 25 i 27, el Centre *Espanya. Ja al febrer, els dies 1 i 2 el Pay acollir la representaci del *Barri d'Onda i tancar la falla *Plaa *Chicharro els dies 22 i 23.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana