Burriana: Sant Blai rep la campana i el betlem per Nadal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191417_117694/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 10-12-2019
Sant Blai rep la campana i el betlem per Nadal

La confraria de Sant Blai aconsegueix aquest any, desprs de molt esfor i illusi, una campana histrica que acompanyar el dia a dia de Sant Blai, patr de la ciutat de Borriana.
El proper divendres 13 de desembre a les 18 hores a l'ermita de Sant Blai es dur a terme la benedicci de la campana. Seguidament, s'inaugurar el tradicional i impressionant betlem de Nadal a la mateixa esglsia del patr a les 18.30h i la coral musical del Centre Especialitzat en l'Atenci a Majors de Borriana (CEAM) posar fi a la vetlada amb un concert de Nadal.
La composici del betlem, elaborada pel borrianenc Jos Luis Ribes, president de la confraria, ofereix -amb gran detall- un reps cronolgic de tots els passatges previs al naixement de Jess, amb figures en moviment, un riu amb aigua, diverses altures, perspectives i una completa illuminaci. Tamb inclou escenes costumistes prpies del poble com la Font del Vi que se celebra el dia del nostre patr i recreacions de la collita de la taronja que ja van ser incorporades en anys anteriors. S'inclouen tamb, un betlem amb moviment i llum de Juan Por a l'altar de la Mare de Du dels Dolors, un betlem de Playmobils a l'altar del Carme i un pessebre a l'altar dels Desemparats.
Jose Lus Ribes, a ms, assenyala que "gaireb tots els sants van acompanyats d'una campana i des de fa anys, la nostra confraria lluita perqu el nostre patr en tinga una que marque un abans i un desprs en el patrimoni histric de Borriana. Aquest any hem aconseguit que estiga a la vista de tots. Una campana que pot ser visitada per tots els borrianencs, ja que no es penjar a la torre i que, a ms, en les dates que estem, donar vida al betlem que cada any muntem a l'ermita. Estem realment illusionats i molt contents de la gran acollida ciutadana. Ja sn molts els collegis que han cridat a la confraria per saber quan podran anar a veure la campana i el monumental pessebre. s un somni fet realitat per a nosaltres"
El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida a tots els borrianencs a participar el divendres en la inauguraci, aix com a visitar la campana i el betlem de Sant Blai durant les festes de Nadal en horari de dilluns a divendres de 16.30h a 18.30h i els dissabtes, diumenges i festius de 17h a 19h, tant de forma individual o per a grups d'escolars dels centres educatius de Borriana. Els dies 31 de desembre, 1, 5 i 6 de gener, l'ermita estar tancada.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana