Burriana: CSIF avisa a Conselleria de Poltiques Inclusives d'accions judicials si continua negant informaci sobre residncies


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195233_120996/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/195233_120996/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 28-04-2020
CSIF avisa a Conselleria de Poltiques Inclusives d'accions judicials si continua negant informaci sobre residncies

El sindicat CSIF ha rems un escrit a Vicepresidncia i Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives en el qual li adverteix de accions judicials si continua negant informaci sobre la situaci de les residncies de tercera edat i centres de menors en aquesta crisi sanitria. La central sindical assenyala que, malgrat els seus constants requeriments d'informaci, aqueixa Conselleria incompleix la legislaci laboral.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que ha demanat amb reiteraci dades sobre casos positius en les residncies de tercera edat i centres de menors dependents d'aqueixa Conselleria, igual que respecte a la realitzaci de test diagnstics de *Covid-19 tant a usuaris com a treballadors, amb la finalitat d'obtindre un diagnstic el ms prxim a la realitat sobre la propagaci de la pandmia.
El sindicat ha sollicitat informaci sobre els protocols posats en marxa en detectar-se algun positiu en algun dels centres dependents d'aqueixa Conselleria. Tamb ha exigit la dotaci necessria de material de protecci depenent del tipus d'usuari al qual s'haja d'atendre, com a mscares, bates, guants o pantalles. Referent a aix assenyala que divendres passat va arribar a la residncia de Carlet un lot de 100 mscares caducades i recorda un altre lamentable captol denunciat a Borriana, on es van requisar 3.500 mscares donades per una empresa local a la Residncia de la Tercera Edat sense deixar part del lot a les treballadores del centre, la qual cosa va obligar el sindicat a denunciar tals fets.
CSIF ha preguntat sobre contagis en els centres de menors i residncies de la tercera edat i ha demanat informaci sobre les actuacions tendents a garantir la seguretat dels treballadors d'aquests centres. De la mateixa manera, en els seus escrits insisteix que es realitze urgentment test diagnstics del *Covid-19 a tots els treballadors.
La central sindical lamenta que malgrat els seus reiterats escrits, es produeix una negaci d'informaci, la qual cosa incompleix l'article 18.1 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenci de Riscos Laborals, que estableix el dret dels treballadors a rebre tota la informaci necessria sobre els riscos del seu lloc de treball i sobre les mesures de protecci i prevenci aplicables.
CSIF adverteix en l'ltim escrit rems a Vicepresidncia que no descarta iniciar accions judicials contra els responsables de la Vicepresidncia i Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives, per la qual cosa considerem una negaci d'informaci greument perjudicial per als nostres legtims interessos, i el que s molt ms greu, per als interessos i dret d'informaci dels treballadors dels centres dependents d'aquest organisme.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana