Burriana: Finalitzen les obres de la nova plaa de l'entorn de Sant Blai a Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195761_121471/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/6/195761_121471/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/6/195761_121471/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 16-06-2020
Finalitzen les obres de la nova plaa de l'entorn de Sant Blai a Borriana

Aquesta setmana arranquen els treballs de restauraci de les finestres arqueolgiques a l'entorn de Sant Blai de Borriana per a acabar per complet amb el que ser el Jard Arqueolgic de l'Hospital, i en les quals es mostraran, el paviment de l'antic hospital, una de les habitacions d'aquest, i un pou rab tamb trobat en l'excavaci.

Aix ho ha anunciat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel, qui ha indicat que la setmana passada van acabar les obres de condicionament del nou espai verd de l'entorn de Sant Blai denominat Jard de l'Hospital amb els ltims treballs de la posada a punt de tota la jardineria, que s un dels punts atractius de la plaa, la pintura i la collocaci de bancs i papereres.

Aquesta actuaci, ha destacat, ha perms recuperar un espai degradat de Borriana, i s'ha convertit en una plaa que revitalitzar l'entrada a la localitat i el barri que porta el nom del nostre patr, i que havia estat oblidat fins al moment.

Amb un import de ms de 430.000 euros, es tracta segons el parer de Vicent Granel de una de les inversions ms importants cofinanada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), inclosa en l'Estratgia EDUSI en el marc de de el Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, per a rehabilitar l'ermita de Sant Blai, la plaa annexa i el carrer adjacent.

Concretament, les obres han consistit en la rehabilitaci de les tres faanes exteriors de l'ermita i, especialment, les dues que han roms durant molts anys adossades a habitatges. A ms de la installaci d'illuminaci nocturna i la rehabilitaci de les faanes confrontants amb jardins verticals. Prviament, es van fer els treballs de connexi d'aigua basats en la installaci de les canalitzacions de desgus necessries per a evacuar l'aigua de pluja de la prpia plaa.

Tamb inclou, ha detallat el responsable municipal de Cultura i Patrimoni, la recuperaci de la histria a travs del disseny de la nova plaa, l'entrada de la qual al 'Jard de l'Hospital', que s com es denominar ara l'entorn de l'ermita, s'accedeix per una porta de la faana que representa l'antic hospital.

Respecte a la zona que ocupava la banda de msica, segons ha precisat, s'ha collocat una prgola per a realitzar activitats culturals i musicals i s'ha creat una font que tindr un especial protagonisme durant la celebraci de la popular Font del Vaig veure, eix de les celebracions del mat del 3 de febrer durant la festivitat de Sant Blai.

El projecte , realitzat pel despatx d'arquitectes el Fabricant de Spheras i les constructora Bluedec, ha aconseguit fusionar el carrer annex amb una escalinata, que comunica amb la plaa, en la qual es troben diferents zones diferencies de l'antic jard de l'Hospital, la qual cosa era l'edifici de l'hospital, i la zona posterior de l'ermita.

Restauraci finestres arqueolgiques

Grcies a les excavacions arqueolgiques inicials, ha aclarit Granel, el projecte original s'ha modificat per a introduir part del jaciment al jard actual. Per a aix, ha explicat, s'han creat dues finestres arqueolgiques en la qual es mostrar el paviment de l'antic hospital, una de les habitacions d'aquest, i un pou rab tamb trobat en l'excavaci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana