Burriana: Fracassen les amenaces de denuncia d'Aparisi i torna a repuntar l'abandonament de voluminosos en la va pblica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195808_121510/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 22-06-2020
Fracassen les amenaces de denuncia d'Aparisi i torna a repuntar l'abandonament de voluminosos en la va pblica

Les amenaces de denncia que va llanar l'edil de via pblica, Vicent Aparisi, han caigut en sac trencat. La *mitat dels estris que es van recollir el mes de maig passat van pertnyer a elements abandonats en la via pblica sense previ avs.

La recollida de fem de residus slids urbans a Borriana, durant l'estat d'alarma per la Covid-19, ha variat depenent de la situaci de confinament i les fases de la desescalada. Aix, ha augmentat en un 7,8 per cent al mes de maig amb 1.138 tones respecte al mes d'abril que van ser 1.048 tones.
On ms s'ha apreciat l'increment entre abril i maig ha sigut en la recollida de voluminosos, que ha crescut quasi ms del doble, un 55,7%, ja que ha passat de 10.340 quilos a l'abril a 23.360 quilos al maig, amb 574 serveis.

En aquest apartat, el regidor de Serveis Pblics, Vicent Aparisi, ha subratllat que dels 574 serveis de recollida de voluminosos, un total de 260, s a dir el 45 per cent, han sigut abandonats en la via pblica o en contenidors sense avisar el servei de recollida.

Sobre aquest tema ,Aparisi ha recordat que la Policia Local continua amb les indagacions pertinents sobre l'abandonament de voluminosos en la via pblica i en els contenidors, per a descobrir les persones que realitzen la infracci, i ha recordat que l'incompliment de l'ordenana de convivncia ciutadana es penalitza amb sancions econmiques.

El responsable municipal de l'rea de Serveis Pblics ha reiterat que abandonar, deixar o tirar trastos est considerat, segons les ordenances municipals, una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros. Una mesura que va destinada a corregir conductes incviques en la ciutadania que lamentablement han crescut en les ltimes setmanes, ha lamentat, al mateix temps que ha apellat, una vegada ms, a la responsabilitat ciutadana.
Aix mateix, ha posat l'accent en el fet que els mobles, electrodomstics i trastos que sobren en una casa tamb sobren al carrer i ha indicat que s'han de portar a l'Ecoparc municipal, o respectar els dies, horaris marcats i condicions per a depositar aqueixos objectes en la via pblica.

Segons es desprn de l'informe de Fobesa sobre la recollida de residus urbans, que inclou els domstics i tamb els procedents del xicotet comer, hostaleria i restauraci, la ciutadania ha incrementat al mes de maig, respecte a labril un 43,12 per cent l's del contenidor groc per a reciclar els seus envasos, i ha passat de 24.080 quilos a 42.340 quilos.

Pel que fa a la recollida de residus en els contenidors de paper i cart (blau), ha augmentat un 15,2 per cent d'abril a maig, de 17.190 a 20.272 quilos, com a conseqncia del gradual retorn a l'activitat comercial i, per tant, de la recollida del cart porta a porta en els comeros del municipi, ha assenyalat l'edil.

Per a Aparisi, tot apunta al fet que es recicla ms perqu es generen ms residus en general i considera que l'augment de l's del contenidor groc respon a un increment del consum dins de les llars com a conseqncia del confinament de la poblaci, i confirma la fortalesa del comproms ciutad amb el medi ambient, fins i tot en situacions excepcionals com l'actual.
Aparisi ha destacat que la recollida de residus s una de les activitats essencials en el municipi que no ha cessat en cap moment i ha aprofitat per a agrair el seu excellent i silencis treball en aquests moments difcils i complicats per a tots.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana