Burriana: Safont va ocultar el COVID-19 de la Policia Local a la Junta de Seguretat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196088_121743/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-08-2020
Safont va ocultar el COVID-19 de la Policia Local a la Junta de Seguretat

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va ocultar el ja confirmat brot de Coronavirus en la Policia Local a la Junta de Seguretat que es va celebrar aquesta setmana en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Borriana.

Assistents a la citada Junta de Seguretat han confirmat que l'alcaldessa en cap moment els va insinuar ni la possibilitat que s'haguera deslligat un brot de COVID-19 en la Policia Local i això a pesar que la situació del *Coronavirus a Borriana, amb diferència la ciutat més afectada de la província de Castelló per la pandèmia, va ser el tema principal de la Junta de Seguretat.

No obstant això, els esdeveniments la delaten i com màxima responsable de la Policia Local era coneixedora de la situació que es venia vivint.

El dia 5 d'agost, l'agent que va introduir el COVID-19 en la Policia Local va comunicar que havia mantingut un contacte amb una persona que acabava de donar positiu. Immediatament va ser apartat i reclòs a casa. Però per a llavors ja estava infectat, alguna cosa que es va confirmar diversos dies més tard.
La Junta de Seguretat es va celebrar el dimarts 11 al matí i per a llavors, la policia local ja tenia a un agent confineu des de feia quasi una setmana i aqueixa mateixa jornada es va conéixer el resultat de positiu per *COVID-19 i es va confinar a la resta d'agents del mateix torn -3 dels quals han donat també positiu-.

Safont va presidir la Junta Local de Seguretat a la qual van assistir representants de la Subdelegació del Govern a Castelló i els principals comandaments de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia de la Generalitat -segons el comunicat oficial de l'Ajuntament-. I a tots ells va amagar el que venia succeint en la Policia Local.

També va amagar el que passava als partits polítics de l'oposició -que es van assabentar per la informació que publicava aquest divendres www.laplanaaldia.com -.

I totes aquestes ocultacions s'han produït a pesar que ja s'havien pres mesures en el policia local de manera que assegurava, a posteriori, que "la seguretat en la localitat està garantida perquè els serveis no s'estan veient afectats". També el seu regidor de sanitat era sabedora del que ocorria en el si de la policia local des de diversos dies abans que Laplanaaldia ho publicara i, per tant, ha sigut part d'aquesta nova mostra de falta de transparència del mal anomenat "Ajuntament de cristall".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana