Burriana: Burriana detecta ara que tenia 100 vados que no pagaven taxa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196424_122046/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 11-10-2020
Burriana detecta ara que tenia 100 vados que no pagaven taxa

L'Ajuntament de Borriana ha detectat ara que tenia un centenar de guals que no pagaven taxa. Ha sigut durant un control d'actualització de les plaques de gual.

Borriana compta amb uns 3.000 guals i d'ells prop d'un centenar no abonaven la taxa. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, "porten diversos anys sense pagar les taxes, amb el que se'ls requerirà perquè es posen al dia i sempre que facen cas omís, se'ls retirarà el gual".

Es tracta, doncs, de guals que no s'havien donat de baixa i mantingut la placa, sinó que directament el propietari no abonava el cànon. No obstant això, l'Ajuntament no havia fet res, amb el que el greuge comparatiu amb els quals si paguen gual era més que evident.

Amb la revisió dels guals es tracta d'actualitzar la situació de tots i vigilar el compliment i la vigència d'aquests, amb la finalitat de “millorar el servei ja que no tots s'estan utilitzant degudament”, amb això es pretén que “hi haja un major control sobre les plaques col·locades de manera irregular, per a alliberar un centenar de places d'aparcament”.

Així, ha assenyalat, “s'està procedint a actualitzar la situació i portar un major control sobre els guals que existeixen en la nostra localitat per a vetlar pel seu compliment”, a fi de que “es revoquen aquells que estiguen sense pagar i els que no complisquen de manera evident la seua funció, que és servir d'entrada i eixida a vehicles”.

Bruno *Arnandis ha destacat que el percentatge de compliment és d'un 97 per cent, no obstant això ha recordat que la resta dels usuaris que volen donar de baixa el gual, “han de retornar la placa a l'Ajuntament i restaurar la vorada al seu estat original”, i ha previngut que en cas de no fer-ho el consistori “està facultat per a fer-lo carregant a l'interessat els costos, podent embargar les quantitats degudes”.

Així mateix, el responsable de l'àrea ha manifestat que l'ordenança municipal recull també quan un gual es destina a una altra fi diferent per al qual va ser atorgat, l'Ajuntament “pot retirar l'autorització i la placa”.
Segons ha indicat, l'ordenança municipal recull que els usuaris o titulars dels guals “hauran de facilitar en tot moment l'accés als locals objecte de l'autorització als membres de la Policia Local o personal autoritzat per l'Ajuntament, amb la finalitat d'efectuar la revisió o inspecció d'aquests”.
A més, Bruno *Arnandis ha informat que amb motiu de la baixa de l'autorització, ja siga d'ofici o a petició de l'interessat, el titular de l'autorització “haurà de suprimir tota senyalització indicativa de l'existència de gual, i reposar la vorera i la vorada al seu estat original i, en el seu cas, reposar les marques viàries, donant continuïtat a l'ordenació del carrer afectat”.
Aquestes obres de reposició de la vorada i la vorera al seu estat original, quan se sol·licite la baixa, ha precisat, seran a càrrec del titular del gual, encara que les obres hagueren sigut executades per anteriors propietaris, fins i tot en la fase de promoció de l'immoble o a causa de treballs de reurbanització municipals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana