Burriana: ASNADE dubta del mscul d'Urbanitzadora Golf Sant Gregori


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197877_123263/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 05-05-2021
ASNADE dubta del mscul d'Urbanitzadora Golf Sant Gregori

La Plataforma per la Transparncia (ASNADE) dubta del tan esbombat 'mscul' d'urbanitzadora Golf Sant Gregori. I s que una cosa sn els nmeros sobre el paper, i una altra molt diferent s els diners 'comptants i sonants' i ac s on apareix el dubte.

La reuni informativa que va organitzar aquest dimarts la Plataforma -i a la qual novament no van acudir ni l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ni tampoc el seu edil d'urbanisme, Bruno Arnandis, ni tampoc el portaveu de Comproms, Vicent Granel- van donar diverses mostres del per qu d'aquests dubtes.

Entre elles, es va esgrimir que l'empresa va avalar la construcci del Camp de golf amb 3 milions d'euros, per "l'aval sn els propis terrenys del camp de golf", amb el que es tracta, al seu judici, d'un aval que no t cap valor perqu en cas d'executar-ho, ning acudiria a una subhasta per eixos terrenys i van afegir una vegada ms que "no han acreditat la viabilitat econmica del projecte" i van recomanar "no pagar si no es demostra que han pagat les obres realitzades" perqu "si la urbanitzaci no s'acaba, la qual cosa has pagat haur volat i aix ja ha passat en alguna ocasi ac, en la Comunitat".

De la mateixa manera, es va tirar en cara la "falta de transparncia" mostrada fins hui. En aquest sentit es va anar categric: "Estan incomplint el que ells mateixos han signat en l'Acord Transaccional. Es comprometien a la mxima transparncia, i no ho estan complint. No han fet pblic el contracte, no han dit quants impagaments hi ha..."

Des de la Plataforma tamb es va fer referncia a notcies ja aparegudes en Laplanaaldia, com el fet que "la parcelles se subhasten i no va ning", alguna cosa que demostra el poc inters existent en aquest moment pel PAI.

Tamb es va alludir als problemes econmics generats pels impagaments, alguna cosa que, de mantindre's, abocaria el PAI al fracs: "si no hi ha embargament de comptes, la urbanitzadora no pot seguir".

La urbanitzaci no pot costar ms que el propi valor dels terrenys. "en els anys 2.000, no hi havia problemes d'impagament perqu hi havia compradors que pagaven 3 i 4 vegades el preu del valor en rstic de la parcella", per ara aix ha canviat. I hi ha sentncies, van apuntar, "La responsabilitat del propietari no s illimitada, sin que es limita al b (la parcella), per tant no s un deute personal" i, va afegir, "un exemple molt local, de Borriana, de la UE 11, el TSJ va dir que no podia embargar un b per una quota".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana