Burriana: Safont va obviar un informe que li advertia que 'correspon exclusivament a funcionaris de carrera' autoritzar el cobrament d'una quota urbanstica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198145_123499/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198145_123499/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198145_123499/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-06-2021
Safont va obviar un informe que li advertia que 'correspon exclusivament a funcionaris de carrera' autoritzar el cobrament d'una quota urbanstica

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ve donant ms credibilitat als informes que li arriben per personal ali a l'Ajuntament de Borriana, que als elaborats per funcionaris de carrera, alguns d'ells amb habilitaci nacional. Aix ha anat evitant prop d'una vintena d'oposicions als acords que venia aconseguint amb Urbanitzadora Golf Sant Gregori.

Aquesta setmana ha obviat un informe de la Secretria municipal i del negociat d'urbanisme per a permetre que la urbanitzadora passe a cobrament 1'6 milions d'euros per uns treballs dels quals dubten que s'hagen executat tant tcnics municipals com molts propietaris del PAI. En aquest informe se li advertia a Safont de qestions legals l'omissi de les quals poden tindre conseqncies judicials: La legislaci vigent s molt clara respecte a qui ha d'autoritzar el cobrament de quotes d'un PAI: "Correspon exclusivament a funcionaris de carrera al servei de l'administraci l'exercici de les funcions que impliquen la participaci directa o indirecta en l'exercici de les potestats pbliques o en la salvaguarda dels interessos generals" (article 92 de la Llei Reguladora de les Bases de Rgim Local (LRBRL).

Per hi ha ms, el citat article prossegueix: "igualment sn funcions pbliques, el compliment de les quals queda reservat a funcionaris de carrera, les que impliquen exercici d'autoritat i, en general, aquelles que en desenvolupament de la present llei, es reserven als funcionaris per a la millor garantia de l'objectivitat, imparcialitat i independncia en l'exercici de la funci".

Per tot aix, s'entn que el control i fiscalitzaci ltim de la quota d'urbanitzaci que es pretenga cobrar, "incls l'informe de l'assistncia tcnica, ha de realitzar-se per un funcionari pblic en virtut dels establit en l'article 92.3 LRBRL".

La Llei Urbanstica Valenciana, *LUV s tamb molt clara i en el seu article 163 en assenyalar que s obligaci de l'urbanitzador el sotmetre a control i fiscalitzaci municipal de la quota que es pretenga cobrar, amb carcter previ al gir d'aquesta.

I igual de contundent s al punt el seu punt dos: (163.2, LUV)relatiu a la "prohibici de l'administraci a autoritzar el gir i cobrament d'urbanitzaci no executada".

Contra els criteris del tcnic municipal, l'alcaldessa es va basar en l'informe extern d'un advocat -recentment contractat a 'dit'- i en l'informe d'una assistncia tcnica pagada per l'empresa urbanitzadora, per a signar el Decret d'Alcaldia d'autoritzar cobrament 1.6 milions d'euros corresponents a les quotes 2 i 3. Per als tcnics municipals a penes s'ha executat una tercera part del certificat. Per el tcnic pagat per l'empresa signa que "es constata l'efectiva execuci de l'obra certificada i motivadora de la quota 3".

Unes quotes que, entre altres aspectes, recullen l'haver realitzat un desbrossament que suposa la retirada d'una capa de 20 cm de terra (l'equivalent a l'altura de la Muntanyeta de Sant Antoni) i tamb tots els *tocones dels arbres, per tamb l'existncia ja de 9.000 metres quadrats de degoteig.

La disputa judicial est oberta i per cada dia que passa continuen creixent els contenciosos relacionats amb aquest PAI i tot apunta al fet que tant Ajuntament de Borriana com Urbanitzadora Golf Sant Gregori tardaran molts anys a eixir dels jutjats i el dubte est en quants milions li pot costar al final aquest assumpte als vens de Borriana i aix malgrat els constants informes realitzats pels funcionaris municipals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana