Burriana: El IES LLOMBAI de Burriana premiado por ir a Estrasburgo como Embajador del Parlamento Europeo


 
La Plana al Dia | Burriana | General | 01-02-2024
 

L'IES Llombai de Burriana, situat a Castelló, ha sigut premiat per participar en el programa Euroscola del Parlament Europeu, el que els permetrà viatjar a la ciutat francesa d'Estrasburg. En aquest viatge, 27 alumnes i 2 professors de l'institut tindran l'oportunitat de simular la tasca dels eurodiputats per un dia.

L'IES Llombai és una escola mentora del Programa Europeu i ha sigut reconegut per la seua tasca europeista, havent quedat en cinquena posició entre les millors EPAS. En total, a Espanya existeixen 120 Escoles del Programa Europeu i unes 30 Escoles Mentores, formant part dels aproximadament 1500 centres educatius acreditats a tot el continent dins d'aquest programa.

L'institut compta amb una assignatura d'"UE" en la qual participen 30 alumnes ambaixadors de 1r de batxillerat. En aquesta assignatura, es promouen els valors europeistes i s'implica a tota la comunitat educativa i a la població de Burriana.

Durant la seua estada a Estrasburg, els alumnes de 15-16 anys representaran a Espanya i treballaran juntament amb estudiants dels altres 26 països membres de la Unió Europea. Participaran en debats, votacions i adopció de resolucions sobre el tema de com abordar la desinformació a Europa, fomentant així la cooperació intercultural i enriqueixent el diàleg cultural europeu.

El projecte Euroscola té com a objectiu reforçar la participació i el coneixement dels joves en la democràcia parlamentària europea. L'educació juga un paper fonamental en la formació de ciutadans crítics i participatius en la societat.

És important que els joves coneguen l'impacte que les decisions del Parlament Europeu tenen en el seu dia a dia, per tal de construir una Europa més sòlida, unida i solidària. Aquest premi atorgat a l'IES Llombai és una oportunitat única perquè els alumnes s'impliquen en l'àmbit europeu i amplien la seua perspectiva sobre el funcionament de la Unió Europea.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana