Castelló: El PSPV-PSOE reivindica la bona gestió de la fornada de joves alcaldesses i alcaldes que en 2015 va accedir al govern dels principals ajuntaments de la província


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/4/184217_111599/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184217_111599/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184217_111599/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/4/184217_111599/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-04-2019
El PSPV-PSOE reivindica la bona gestió de la fornada de joves alcaldesses i alcaldes que en 2015 va accedir al govern dels principals ajuntaments de la província


 Ernest Blanch diu que aquests edils han posat en marxa una nova forma de fer política que ?ha resultat altament satisfactòria?.


El PSPV-PSOE ha celebrat un acte amb joves alcaldesses, alcaldes i regidors per a posar en valor el treball realitzat per la nova generació que va accedir al govern dels ajuntaments en l'estiu de 2015. Un acte ?ple de sentit? perquè en opinió del secretari general, Ernest Blanch, ?enfront de la dreta, que pensa que la joventut és una malaltia que es passa amb l'edat, els socialistes considerem que és un valor a l'alça?. Sobre aquest tema ha afegit que ?estem orgullosos de les polítiques implementades pels joves del partit perquè representen a l'Espanya que volem ser i que volem fer possible?.
En el transcurs de l'acte, els participants han realitzat una posada en comú d'algunes de les iniciatives que han desenvolupat al llarg dels últims quatre anys en els seus municipis.
En representació de la capital ha intervingut el portaveu municipal, tinent d'alcalde i regidor de mobilitat, Rafa Simó, qui ha posat l'accent que la ?mobilitat sostenible ha de ser un servei, igual que l'Educació o la Sanitat. Hem de fer unes ciutats per a les persones, fomentant l'ús de la bicicleta, reduint el nombre de cotxes i fomentant l'ús del transport públic?.
També ha pres la paraula l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir. Ha incidit que ?després de la crisi, hem recuperat molts llocs de treball gràcies al gran aliat que els ajuntaments hem tingut a València, el President Ximo Puig?. Perquè segons ha argumentant, ?després de 20 anys d'inacció del PP, la Generalitat, fent una bona gestió dels fons europeus, ha impulsat amb èxit polítiques de foment de l'ocupació?.
Una altra de les intervinents ha sigut l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez. Ha recordat que ?un dels reptes del Partit Socialista i del President Ximo Puig en 2015 va ser el d'aplicar les polítiques mediambientals que el PP va ignorar durant 20 anys?. Segons ha dit, ?el PP va destrossar tot el que va poder, tots sabem on es construïa?. Així que ?des de la Generalitat i des dels ajuntaments socialistes hem hagut de corregir aquesta mala praxi del PP?.
L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha destacat l'esforç realitzat pel consistori que presideix per a rehabilitar el centre històric de la localitat. ?Hem posat en valor el centre d'Onda amb una línia d'ajudes de la Generalitat que presideix Ximo Puig. Hem reurbanitzat diversos espais públics com del camí de Castelló o la plaça de la Sinagoga, i més de 25 persones joves de la zona han accedit a ajudes per a rehabilitar els seus habitatges?.
Finalment ha intervingut l'alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, qui ha deixat clar que ?si hi ha un partit que sempre s'ha identificat amb la igualtat, aquest és el PSPV-PSOE?. I ho ha fet ?amb les polítiques inclusives impulsades des del Govern del Botànic i les realitzades des de l'Ajuntament de les Alqueries?. Ha finalitzat dient que ?com a dona i com a alcaldessa, sempre he sentit el suport de la Generalitat que presideix Ximo Puig?.
El celebrat en la plaça del Mar del Port de Castelló ha sigut un dels actes més importants de la precampanya amb el qual, en paraules del secretari general, Ernest Blanch, el PSPV-PSOE ha volgut ?explicar el canvi generacional que es va produir en 2015 en la majoria dels ajuntaments, quan els socialistes passem a governar sobre el 80 de la població del territori, i el canvi va ser protagonitzat per una nova fornada de candidats, que molts d'ells es presentaven per primera vegada a unes eleccions; la majoria tenia menys de 40 anys?.
?On més s'ha notat?, explica, ?ha sigut en les principals ciutats, on excepte a Vila-real, tots eren nous candidats i candidates que van aconseguir accedir a les seues alcaldies encapçalant equips en els quals hi havia una fortíssima presència de dones?.
?És evident que en aquell moment es va produir un gran canvi generacional liderat pel Partit Socialista que ara en 2019 continuem impulsant amb l'aparició de noves candidatures amb dones i gent jove en ciutats tan importants com Oropesa, Alcalà, Peníscola o Vinaròs?.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana