Castelló: La Càtedra Medtronic organitza el III Workshop Uro-Oncològic


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 20-05-2019
 Col·laboren FINCUR i el Servei d'Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló

El tercer Workshop de Cirurgia Urològica Oncològica, que se celebra els dies 23 i 24 de maig de 2019, forma part de la programació formativa de la Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica de la Universitat Jaume I.

Es tracta d'una formació presencial dirigida a metges i a especialistes o en formació amb interés en la sub-especialització en cirurgia urològica oncològica. Les places són limitades i les sessions tindran lloc en el saló d'actes de la nova Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI i en els quiròfans de l'Hospital General Universitari de Castelló. Els participants podran assistir a la retransmissió amb l'última tecnologia 3D de les intervencions quirúrgiques en directe.

El curs, que abordarà sessions de casos clínics amb participació interactiva dels assistents i amb l'última evidència científica, està dirigit pel doctor Miguel Rodrigo Aliaga, cap de Servei Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló. Metges especialistes, tots experts en cirurgia uro-oncològica, abordaran temes com la teràpia dirigida al càncer d'os en el càncer de pròstata o l'optimització dels tractaments amb nous agents hormonals, entre molts altres.

Entre el professorat es troba el doctor Antonio Benedicto Redón, cap del Servei d'Urologia de l'Hospital de la Ribera d'Alzira; el doctor Manuel Bosquet Sanz, cap de Secció d'Urologia de l'Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS); així com l'equip mèdic del Servei d'Urologia del HGUCS.

La Càtedra Medtronic de la Universitat Jaume I té com a objectiu avançar en el desenvolupament d'activitats docents i investigadores en el camp de la cirurgia, que permeten la consolidació d'equips humans i l'obtenció d'un avanç significatiu en aquest camp d'estudi i de treball.

La Càtedra Medtronic de Formació i Investigació Quirúrgica va sorgir de la voluntat del professorat de la Unitat Predepartamental de Medicina de l'UJI de promocionar la investigació i la docència en el camp de la cirurgia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana