Castelló: Castelló prepara el dispositiu davant la preemergència taronja per pluges a la província


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 21-10-2019
 

L'àrea de Seguretat Pública i Emergències posa en marxa l'operatiu de seguiment devant la previsión de precipitacions

L'Ajuntament de Castelló ha preparat el dispositiu d'actuacions a realitzar davant la previsió de pluges decretada per a aquest dimarts per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i el nivell de preemergència nivell taronja fixat pel Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana per a tota la província.

Aquest nivell taronja de preemergència implica que, des de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències, s'ha posat en marxa l'operatiu de seguiment, activant els corresponents procediments i donant avís als dispositius de Bombers, Policia Local i Protecció Civil per a estar preparats en cas que s'haja d'activar el Pla Territorial Municipal enfront d'Emergències de Castelló.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha puntualitzat que la previsió actual traslladada pels tècnics és que podrien donar-se a Castelló situacions puntuals de pluja intensa, però no es preveu de moment una gran afectació. En tot cas, el servei meteorològic de l'Ajuntament realitza un seguiment al minut i activa les alertes necessàries en funció de l'evolució de l'episodi de pluges.

Des de l'àrea d'Emergències s'està contínuament en contacte amb els tècnics municipals i de la Generalitat per si la previsió de precipitacions augmentara i aconsellara l'activació del Pla Territorial i el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), el comité de coordinació polític i tècnica davant situacions d'emergència.

L'Ajuntament ha intensificat el control i comprovació de tota la infraestructura antiinundacions en les últimes setmanes i, sobretot, des d'el mes de setembre passat.

A més, l'Ajuntament de Castelló compta amb un Protocol d'Actuacions per Pluges que estableix les mesures de prevenció i procediments d'actuació dels equips i sistemes d'evacuació d'aigües d'escolament, fonamentalment en cas de pluges torrencials o episodis de gota freda a Castelló i el Grau. Aquest document contempla diferents escenaris i actuacions i s'activa automàticament des d'un registre de 10 litres per metre quadrat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana