Castelló: Empreses i personal investigador de l'UJI analitzen vies de col·laboració en una jornada de transferència a Vinaròs


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 09-12-2019
 


L'activitat està promoguda per l'Ajuntament de Vinaròs i el Vicerectorat d'Investigació i Transferència de l'UJI

La Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vinaròs organitzen una jornada de transferència el pròxim 12 de desembre, a les 9 hores, en el Vinalab de la capital del Baix Maestrat. Aquesta acció, que té com a principal objectiu que professionals d'empreses situades en el nord de la província de Castelló i investigadors i investigadores de l'UJI es coneguen i exploren possibilitats de col·laboració conjunta, es desenvolupa en el marc del projecte Antenes de Transferència de Coneixement, dut a terme per la Fundació General de l'UJI i finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

La jornada serà inaugurada per l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i el vicerector d'Investigació i Transferència de l'UJI, Jesús Lancis. A continuació, el director de l'Oficina de Cooperació en Recerca i Desenvolupament Tecnològic de l'UJI, Ismael Rodrigo, explicarà la metodologia de la jornada i oferirà informació d'interès relativa a convocatòries d'ajudes públiques per a la R+D+i i la realització de doctorats en empreses, una fórmula que s'ha constatat eficaç per a contribuir a la competitivitat i internacionalització del teixit industrial, retindre talent i situar als doctorands en condicions de desenvolupar projectes d'R+D+i en una empresa. Els programes de doctorats en empresa fomenten el desenvolupament de projectes d'investigació estratègics dins d'una empresa.

Finalment, empreses del nord de la província, com ara GRUPO GIL COMES, LAMIDECOR, FKR QUIMICA, RIMOBEL, ALFE VINAROS, BENIHORT, INEOS COMPOSITES HISPANIA o HERMO S.L. mantindran reunions de 30 minuts amb investigadors i investigadores de l'UJI de diverses àrees tals com Enginyeria de Fabricació, Big Data, Noves Tecnologies de la Imatge, Aigües, Refrigeració i Climatització, Recobriment de Materials, Polímers, Química Inorgànica Mediambiental, Plagues Agrícoles o Reingeniería de Processos.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana