Castelló: Festes presenta el logo que identificarà el 75 aniversari de la Magdalena


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192395_118537/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192395_118537/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192395_118537/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 17-01-2020
Festes presenta el logo que identificarà el 75 aniversari de la Magdalena

Els dies 20 i 21 de gener, a la plaça Major i a la Tinència d'Alcaldia del Grau, es repartiran les polseres oficials de les festes

El Patronat Municipal de Festes ha reunit hui a representants del món de la festa de Castelló per a presentar el logo del 75 aniversari de la Magdalena, que serà la imatge d'aquesta edició dels festejos fundacionals de la ciutat, que se celebraran del 14 al 22 del pròxim mes de març.

A l'acte al Palau de la Festa ha acudit l'alcaldessa, Amparo Marco, acompanyada de la regidora de Festes i presidenta del Patronat, Pilar Escuder, qui ha explicat que s'ha encarregat aquest logotip del 75 aniversari «per a distingir aquesta important efemèride de la Magdalena i identificar una celebració».

L'entorn de la imatge és la silueta de l'escut de la ciutat que, la seua vegada, conté els traços de quatre edificis emblemàtics de Castelló; en primer pla, el Fadrí, la Cocatedral de Santa Maria i l'Ajuntament, i en segon, l'ermita de la Magdalena. En la part central del logotip destaca el número 75, en blanc, i el text magdalena 1945-2020 al peu del disseny. La bandera de la ciutat ha inspirat l'ús del color; el verd sobre la ciutat, que tiny Castelló durant les festes; el groc sobre la Magdalena, que emula qualsevol diumenge assolellat de Romeria; i el roig, com a explosió del color d'una mascletà. A més, hi ha unes pinzellades de blau, que representen la mar; i unes altres de marró, que són les muntanyes, en al·lusió al fet que Castelló és una ciutat de mar i muntanya.

El disseny és de Jorge Durán, que ha creat aquesta imatge que identificarà a les festes de la Magdalena en el seu 75 aniversari i que estarà inserida en les cintes verdes magdaleneres, en la cartelleria, díptics o altres productes relacionats amb aquesta edició de les festes fundacionals de la ciutat.

En l'acte s'ha presentat també oficialment la polsera de la Magdalena 2020, dissenyada per Gloria Silvestre Pérez, i s'han repartit els primers exemplars a les reines, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i a les seues corts. Castelló de la muntanya a la mar és el logo del disseny guanyador d'enguany, que incorpora la bandera de la ciutat i elements com el Fadrí, l'ermita de la Magdalena, una gaiata i pirotècnia, amb referència al 75 aniversari i el predomini del color verd.

Repartiment de polseres

Després de la presentació oficial, la setmana vinent es començaran a repartir entre els veïns i veïnes de Castelló les 90.000 polseres elaborades enguany (20.000 més que en 2019). Els qui vulguen lluir la polsera oficial podran recollir-la a la plaça Major o a la Tinència d'Alcaldia del Grau el dilluns 20 de gener de 10.30 a 13.00 i de 17.30 a 20.30 -en aquest horari de vesprada només a la plaça Major-; i el dimarts 21 de gener de 17.30 a 20.30 hores, tant en la plaça Major com en la Tinència d'Alcaldia del Grau.

Per tercer any consecutiu, el repartiment s'avança a gener per a distribuir-les entre els castellonencs just abans que la polsera oficial viatge fins a Madrid per a contribuir a la promoció de les festes fundacionals de Castelló com a reclam turístic. La regidora Escuder ha destacat que «la polsera oficial s'ha convertit en un element promocional més de les nostres festes de la Magdalena, per la qual cosa hem tornat a apostar per avançar la seua distribució i possibilitar que els veïns i veïnes de Castelló siguen els primers a portar-les».
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana