Castelló: Marco sol·licita a la consellera de Sanitat conéixer els criteris definits per a avançar en la desescalada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195463_121197/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 13-05-2020
Marco sol·licita a la consellera de Sanitat conéixer els criteris definits per a avançar en la desescalada

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest dimarts una trobada per via telemàtica amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, al costat dels alcaldes de València, Joan Ribó, i d'Alacant, Luis Barcala. En aquesta trobada, convocada per la consellera, Marco li ha traslladat la necessitat de comptar amb tota la informació disponible a nivell local i de conéixer quins són els criteris definits per a poder avançar en el procés de desescalada.

"Hem traslladat a la consellera el suport de l'Ajuntament de Castelló en aquest procés de transició, però també la necessitat de conéixer uns criteris clars i definits per a poder afrontar el passe a la fase 1 i progressar en aquest procés de desescalada, tenint sempre en compte que el primer és garantir la salut de la ciutadania", ha indicat l'alcaldessa.

Marco ja va traslladar a Barceló, en una carta remesa el passat cap de setmana, la necessitat de comptar amb informació detallada sobre la incidència del coronavirus a la ciutat de Castelló. "Volem, i així ho hem traslladat, que es compte amb els ajuntaments a l'hora d'aplicar aquelles mesures que siguen oportunes per a continuar pujant escalons en aquesta lluita contra la pandèmia", ha apuntat.

En aquesta reunió, la consellera de Sanitat ha explicat als alcaldes la reunió mantinguda el dilluns amb el ministre del ram, Salvador Illa, en el qual, segons ha indicat Barceló, es va apuntar a criteris de mobilitat per a mantindre a diverses àrees de salut com la de Castelló en la fase 0.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha apuntat a la conveniència d'obrir canals de comunicació amb els consistoris, una vegada s'ha iniciat la desescalada, per a aplicar aquelles mesures indicades a nivell local que permeten progressar amb major rapidesa i seguretat en la contenció de la covid-19.

Finalment, Marco ha aprofitat la trobada per a traslladar a la consellera del govern valencià la necessitat que el Consell agilite la tramitació del Pla General de Castelló per a accelerar la recuperació de l'economia local.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana