Castelló: Rallo (PSPV-PSOE): 'Necessitem diàleg i acords per a lluitar contra la COVID-19 i la crisi econòmica i social que ve'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195482_121212/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 14-05-2020
Rallo (PSPV-PSOE): 'Necessitem diàleg i acords per a lluitar contra la COVID-19 i la crisi econòmica i social que ve'

"Necessitem diàleg i acords per al que ara és urgent, lluitar contra la pandèmia, i la crisi econòmica i social". Amb estes paraules, el senador del PSPV-PSOE per Castelló, Artemi Rallo, retreia ahir el discurs "d'excessos tremends i sense alternatives ni propostes" de l'oposició, durant la celebració de la Comissió de Constitucional, de la qual Rallo és portaveu, en el marc de la compareixença de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, per a informar de les mesures del Govern en la pandèmia. "Estem sentint excessos tremends i alguna intervenció delirant a força d'ofensiva, fent gala d'un exercici extrem d'irracionalitat per part de l'oposició", va assenyalar Rallo.

En la seua intervenció, el senador socialista de Castelló va remarcar que "són temps difícils, de reptes i canvis i ningú va dir que seria fàcil però, afortunadament, el PSOE està ací en peu, actuant amb tota la responsabilitat, el talent i el tarannà que el partit socialista ha posat al servei dels espanyols. Perquè els espanyols volen estabilitat, confiança, diàleg i acord".

Rallo va destacar que, des de l'oposició, "volen fer creure que el PSOE és un govern autoritari, que el confinament és un arrest domiciliari o que s'està atacant a la llibertat d'expressió. Doncs bé, tot això és ridícul i cal dir-los que cap espanyol, ni votant del PP, ho pensa. A les i els espanyols només els preocupa la salut".

Amb relació a la declaració de l'Estat d'Alarma, va defensar que per a lluitar contra la pandèmia "es requereix un comandament únic temporal per a impedir la mobilitat interprovincial. A França ho han prorrogat fins al 10 de juliol i a Itàlia fins al 31 de juliol".

Rallo va insistir en la necessitat de "diàleg i acords" per a "tirar avant tots junts", sobretot, en tres importants iniciatives del president del Govern, Pedro Sánchez: la reconstrucció social i econòmica d'Espanya, l'impuls de la governança compartida i l'enfortiment del dret a la salut. "Mentre uns altres eludeixen les seues responsabilitats amb els espanyols, amb la protecció de la seua salut i del seu benestar, nosaltres no, perquè això és el que esperen els espanyols del Govern, i de la política", va concloure el senador socialista.

D'altra banda, Artemi Rallo va manifestar el més sentit condol a familiars i amics pels morts i va agrair el "sacrifici i disciplina" de la ciutadania.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana