Castelló: La donació del 50% del sou dels regidors del PP de Castelló ja està ajudant a fer front a l'emergència social que viuen els veïns


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195609_121330/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 28-05-2020
La donació del 50% del sou dels regidors del PP de Castelló ja està ajudant a fer front a l'emergència social que viuen els veïns

La donació del 50% del sou d'abril dels regidors del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló ja està en mans dels seus destinataris i ajudant a fer front a l'emergència social que viuen els veïns. Tal com va anunciar el seu portaveu Begoña Carrasco, els set regidors del PP ja han fet en les últimes setmanes l'aportació global de 3.900 euros, la meitat de les seues retribucions derivades del seu càrrec institucional, una quantitat que ha permés la realització de test per a la detecció d'anticossos del *COVID-19 a tot el personal voluntari del Banc d'Aliments de Castelló, així com ajudar directa i econòmicament al Banc d'Aliments i a l'economat de Càritas, perquè puguen continuar desenvolupant "la impressionant labor social que ara mateix estan fent per a ajudar als que pitjor l'estan passant a Castelló".

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, s'ha pronunciat així "davant les múltiples consultes que en els últims dies ens han arribat per part dels veïns sobre l'aplicació del nostre anunci. Podem dir que hem complit la nostra paraula, els diners ha arribat on havia d'arribar i ja està prestant servei als castellonencs".

En concret, Carrasco ha detallat que, gràcies a aquests fons, "a més d'ajudar a detectar possibles casos asimptomàtics de la malaltia, els diners de l'adquisició dels test s'ha distribuït en parts iguals i ho hem destinat a dues de les organitzacions que actualment estan rebent un major nombre de sol·licituds d'ajuda, com són el propi Banc d'Aliments i Càritas". "Ens vam posar a la seua disposició, perquè ens digueren què necessitaven. Ambdues ens van traslladar que la necessitat més apressant ara mateix és de diners per a poder destinar-los a l'adquisició de més aliments amb els quals atendre la situació d'emergència social que, lamentablement, viuen molts castellonencs en aquests moments. Les llargues cues de persones reclamant ajuda són esgarrifoses", ha afegit la líder dels Populars a Castelló.

En aqueix sentit, Carrasco ha lamentat que la resta de grups amb representació municipal en el consistori no se sumaren a aquesta iniciativa, "ja que hauríem pogut destinar més de 44.000 euros bruts a l'adquisició de material sanitari, equips de protecció per al personal hospitalari, així com test ràpids o *PCR, a més d'ajuda social, per a posar-los a la disposició de la ciutadania. Així i tot, i en aquesta matèria, respectarem les decisions personals de cadascun. Nosaltres ens vam comprometre i hem complit amb la nostra paraula".

"En aquests moments hi ha moltes famílies castellonenques que no tenen cap mena d'ingrés i ni tan sols han cobrat encara les prestacions que els corresponen per estar afectats per un *ERTE o les ajudes extraordinàries anunciades per la Generalitat", ha afegit Carrasco, que ha lloat a més la "gran labor que, especialment en aquests moments tan durs, estan realitzat les organitzacions no governamentals de la ciutat, perquè estan arribant allí on l'administració no arriba, a més de realitzar una labor encomiable".

"En una ciutat on el nombre d'aturats ja supera les 16.000 persones, hi ha moltes famílies que mai abans havien imaginat veure's en una situació com aquesta i que s'estan alimentant i estan aconseguint tirar avant gràcies a la caritat i al servei que presten aquest tipus d'organitzacions", ha continuat la portaveu municipal del PP que, en se sentit, ha recordat la "importància" de "estar més que mai al costat de la ciutadania, especialment dels qui travessen per una situació d'especial dificultat a causa de la situació d'emergència social en la qual estem immersos, ja que únicament junts tirarem avant".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana